Ingredienser

  • 600 g skinn og beinfri torskefilet
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. fennikel
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær
  • 2 stk. hel stjerneanis
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 stk. fiskebuljong (terning)
  • 8 dl vann
  • 1 stk. salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 dl frisk koriander
  • 0,5 ts kajennepepper
Del

Rød fiskesuppe

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En god og varmende fiskesuppe behøver ikke å ta lang tid å tilberede. Denne suppen har du på bordet i løpet av en halv time. Vi har brukt torskefilet, men her er det rom for variasjoner i massevis. Har du rester fra en fiskemiddag, er det supert å bruke dem i suppen - da er den ferdig enda raskere!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 600 g skinn og beinfri torskefilet
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. fennikel
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær
  • 2 stk. hel stjerneanis
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 stk. fiskebuljong (terning)
  • 8 dl vann
  • 1 stk. salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 dl frisk koriander
  • 0,5 ts kajennepepper

Slik gjør du

  1. Skjær fisken i biter og dryss over ½ ts salt. Sett til side.
  2. Skrell og hakk løk. Skrell og finhakk hvitløk. Del paprika i to, og fjern kjernene, og hakk paprika i små biter. 
  3. Skrell og finriv ingefær på et lite rivjern. Skjær fennikel i biter.
  4. Varm oljen i en vid kjele og fres løk, hvitløk, paprika, fennikel, ingefær og stjerneanis i 4-5 minutter, til alt er blankt og mykt. 
  5. Hell over hakkede tomater, tomatpuré, fiskebuljongterninger og vann, og kok opp. Senk varmen og la suppen småkoke i 15 minutter. Ta ut stjerneanisen. 
  6. Bruk stavmikser og mos suppen til den er så grov/fin som du vil ha den. Smak til med salt, pepper og kajenne.
  7. Legg i fiskestykkene og la dem trekke i ca. 5 minutter, avhengig av tykkelsen. Dryss over hakket koriander og server rykende varm, gjerne med ferskt brød.

 

Bruk den fisken du liker og har tilgang på. Reker, blåskjell og andre skalldyr smaker også godt i suppen Koriander kan godt byttes ut med hakket persille eller vårløk. Bruker du rester av fisk, dropper du punkt 1 og legger stykker av fisken i suppen noen minutter før servering, så den rekker å bli varm.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant