Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Indrefilet med soppsaus - alternativ 2

Ingredienser

Mandelpotetpuré:

  • 800 g mandelpotet
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 0,5 ts salt

Soppsaus:

  • 200 g frisk sjampinjong
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts smør eller margarin til steking
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
  • 2 dl matfløte
  • 1 ts soyasaus

Pannestekt asparges og østerssopp:

  • 12 stk. grønn frisk asparges
  • 250 g østerssopp eller annen god sopp
  • 8 stk. sjalottløk
  • 1 ss olje eller smør til steking
Del

Indrefilet med soppsaus

(1)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Indrefilet er den møreste biffen du kan få! Her får du den servert med mandelpotetpuré, pannestekte grønsaker og en deilig, kremet soppsaus.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Mandelpotetpuré:

  • 800 g mandelpotet
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 0,5 ts salt

Soppsaus:

  • 200 g frisk sjampinjong
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts smør eller margarin til steking
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
  • 2 dl matfløte
  • 1 ts soyasaus

Pannestekt asparges og østerssopp:

  • 12 stk. grønn frisk asparges
  • 250 g østerssopp eller annen god sopp
  • 8 stk. sjalottløk
  • 1 ss olje eller smør til steking

Slik gjør du

1. Skrell potet og kok dem i en kjele med vann til de er møre. Hell av vannet, og damp dem tørre. Mos potetene, tilsett melk og smør og rør godt. Smak til med salt og pepper. Syns du puréen er for tykk, spe med litt ekstra melk. 

Vil du ha en helt jevn og fin puré, mos potetene gjennom en sikt.

2. Lag saus. Kutt opp sopp, finhakk løk og hvitløk. Fres sopp og løk i en kjele med smør til det har fått en gyllen farge. Ha i buljong/kraft og fløte, og kok inn til du får en saus med passe fin og tykk konsistens. Smak til med soyasaus, og eventuelt salt og pepper. 

Om du synes sausen er for tynn, kan du jevne den md litt maisenna rørt ut i kaldt vann. Hermetisert og tørket sopp er også supert å bruke i soppsaus.

3. Skrell asparges og løk, og del dem i to. Riv østerssopp i strimler.  

4. Del indrefileten i 4 like store biffer og krydre dem med salt og pepper. Stek dem i en varm stekepanne med smør eller margarin, til kjøttsaften pipler ut på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek videre til det pipler ut rosa kjøttsaft på den andre siden. Biffene er nå medium stekt. Legg biffene til hviling mens du steker tilbehøret.  

5. Fres sopp, løk og asparges i en panne med litt olje eller smør til det er så vidt mørt. Krydre med salt og pepper.

Server saftig og mør indrefilet av storfe med mandelpotetpuré, sauterte grønnsaker og deilig soppsaus. Pynt med frisk timian.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB12 26.11.2022 09:41:20