Ingredienser

  • 800 g laksefilet
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. gulrot
  • 50 g sukkererter
  • 2 stk. vårløk
  • 500 g risnudler
  • 0,5 ts kvernet pepper

Saus

  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss eplejuice
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 bit finhakket frisk ingefær , på størrelse med en tommelfinger
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 båter finkuttet hvitløk
  • 2 ts fiskesaus (asiatisk)
  • saften av 1 stk. lime
  • 0,5 potte hakket frisk koriander
  • 1 ss sesamfrø
Del

Ovnsbakt laks med hotte risnudler

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Å bake fisken i stekeovnen er både plass- og tidsbesparende, og gir et godt resultat. Mens fisken står i ovnen lager du resten av retten, og har middagen på bordet i løpet av en halvtime.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 800 g laksefilet
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. gulrot
  • 50 g sukkererter
  • 2 stk. vårløk
  • 500 g risnudler
  • 0,5 ts kvernet pepper

Saus

  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss eplejuice
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 bit finhakket frisk ingefær , på størrelse med en tommelfinger
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 båter finkuttet hvitløk
  • 2 ts fiskesaus (asiatisk)
  • saften av 1 stk. lime
  • 0,5 potte hakket frisk koriander
  • 1 ss sesamfrø

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 200 °C.

1. Skjær laksefilet i like store stykker og legg den på et bakepapir på et stekebrett. Krydre med salt og pepper. Stek fisken midt i ovnen i 12 minutter.

2. Bland sammen ingrediensene til sausen.

3. Riv gulrot grovt og finsnitt sukkererter og vårløk. Sett til side.

4. Kok risnudler etter anvisning på pakken.

5. Hell av kokevannet på nudlene og bland nudler, grønnsaker og saus. Fordel nudlene på tallerkener og legg på fisken.

6. Dryss over sesamfrø og hakkede urter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant