Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnstekt laks med hotte risnudler

Ovnsbakt laks med hotte risnudler

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g laksefilet
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. gulrot
  • 50 g sukkererter
  • 2 stk. vårløk
  • 500 g risnudler

Saus:

  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss eplejuice
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 bit finhakket frisk ingefær , på størrelse med en tommelfinger
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 båter finkuttet hvitløk
  • 2 ts fiskesaus (asiatisk)
  • saften av 1 stk. lime
  • 0,5 potte hakket frisk koriander
  • 1 ss sesamfrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 969 kcal
Fett 34 g
Protein 50 g
Karbohydrater 113 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Å bake fisken i stekeovnen er både plass- og tidsbesparende, og gir et godt resultat. Mens fisken står i ovnen lager du resten av retten, og har middagen på bordet i løpet av en halvtime.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g laksefilet
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. gulrot
  • 50 g sukkererter
  • 2 stk. vårløk
  • 500 g risnudler

Saus:

  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss eplejuice
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 bit finhakket frisk ingefær , på størrelse med en tommelfinger
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 båter finkuttet hvitløk
  • 2 ts fiskesaus (asiatisk)
  • saften av 1 stk. lime
  • 0,5 potte hakket frisk koriander
  • 1 ss sesamfrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 969 kcal
Fett 34 g
Protein 50 g
Karbohydrater 113 g

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 200 °C.

trinn du kan merke av

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14902, server:MP-PRD-WEB13 10.07.2025 22:26:43