Pasta med kikertboller og gulrotpesto

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Oppskrift på kjempegode små kikert- og nøtteboller med pasta og gulrotpesto. Passer perfekt som vegetarisk hverdagsmiddag.  

Ingredienser

  • 1 boks hermetiske kikerter (400g)
  • 100 g valnøttkjerner
  • 12 bunt bladpersille
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss vann
  • 2 ss maisenna
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 3 ss olje til steking
  • 300 g fullkornspagetti eller annen fullkornspasta. Vi har brukt spagettini.

Gulrotpesto:

  • 1 stk gulrot i biter
  • 50 g mandler
  • 50 g parmesan eller et vegansk alternativ
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 12 bunt bladpersille
  • saft og revet skall av 1 stk sitron
  • 112 dl olivenolje
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skyll kikertene og la dem renne godt av seg. Ha dem i en hurtigmikser med resten av ingrediensene til kikertbollene. Kjør alt til en jevn, gjerne litt grov masse og form massen til små boller. Legg på en tallerken.
  2. Kok pasta etter anvisning på pakken
  3. Stek bollene gyllenbrune i en varm panne med margarin.
  4. Ha gulrot, mandler, parmesan, hvitløk, persille og sitronskall i en hurtigmikser og kjør til en jevn purè. Spe med olivenolje i en tynn stråle og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server kikertboller med pasta og gulrotpesto.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.