Ingredienser

  • 1 boks hermetiske kikerter (400g)
  • 100 g valnøttkjerner
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss vann
  • 2 ss maisenna
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 3 ss olje til steking
  • 300 g fullkornspagetti eller annen fullkornspasta. Vi har brukt spagettini.

Gulrotpesto:

  • 1 stk. gulrot i biter
  • 50 g mandler
  • 50 g parmesan eller et vegansk alternativ
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 bunt bladpersille
  • saft og revet skall av 1 stk. sitron
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,25 ts pepper
Del

Pasta med kikertboller og gulrotpesto

(4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Oppskrift på kjempegode små kikert- og nøtteboller med pasta og gulrotpesto. Passer perfekt som vegetarisk hverdagsmiddag.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 boks hermetiske kikerter (400g)
  • 100 g valnøttkjerner
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss vann
  • 2 ss maisenna
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 3 ss olje til steking
  • 300 g fullkornspagetti eller annen fullkornspasta. Vi har brukt spagettini.

Gulrotpesto:

  • 1 stk. gulrot i biter
  • 50 g mandler
  • 50 g parmesan eller et vegansk alternativ
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 bunt bladpersille
  • saft og revet skall av 1 stk. sitron
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skyll kikertene og la dem renne godt av seg. Ha dem i en hurtigmikser med resten av ingrediensene til kikertbollene. Kjør alt til en jevn, gjerne litt grov masse og form massen til små boller. Legg på en tallerken.
  2. Kok pasta etter anvisning på pakken
  3. Stek bollene gyllenbrune i en varm panne med margarin.
  4. Ha gulrot, mandler, parmesan, hvitløk, persille og sitronskall i en hurtigmikser og kjør til en jevn purè. Spe med olivenolje i en tynn stråle og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server kikertboller med pasta og gulrotpesto.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant