Ingredienser

  • 2 dl grøtris
  • 4 dl vann
  • 1 l melk
  • 1 ts salt
Del

Risgrøt

(36)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Risgrøt med smør, sukker og kanel er typisk middag på lørdag formiddag, og er vanlig til jul. Da vil mange ha en skåldet mandel i grøten, og en liten premie til den som finner mandelen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 2 dl grøtris
  • 4 dl vann
  • 1 l melk
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Kok opp grøtris og vann i en gryte, og la det koke i 10 minutter på middels varme til vannet er nesten kokt inn.
  2. Hell i melk, kok opp og senk varmen. La grøten småkoke på svak varme i ca. 1 time, eller til den er passe tykk. Rør om av og til slik at det ikke svir seg.
  3. Smak til med salt.

Server risgrøt med “smørøye”, sukker og kanel.

Risgrøt kan godt kokes i stekeovn! Forvarm ovn til 100 °C. Kok opp grøtris med melk og sett på lokk. Sett gryten midt i ovnen i ca. 1 time.
 
Rosiner smaker også godt i grøten. Kok dem med fra starten. Lag gjerne en stor porsjon grøt. Da kan du lage riskrem eller rislapper dagen etter. Rester av risgrøt kan også godt fryses.
 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant