Benløse fugler

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Benløse fugler en av de klassiske norske kjøttrettene som lenge har vært glemt, men som nå er i ferd med å bli trendy igjen. “Fattigmannsfugl” med masse kryddersmak og innmat av finhakket flesk og løk er vel verd arbeidet, og smaker nydelig sammen med grønnsaker, kokte poteter og brun saus.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 2 ss potetmel
  • dl vann eller melk
  • ½ ts pepper
  • 60 g spekk eller bacon
  • ½ stk løk
  • ¼ ts malt nellik
  • ¼ ts malt ingefær
  • ¼ ts malt allehånde
  • 2 ss margarin
  • 6 dl vann
  • 1 stk kjøttbuljongterning

Grønnsaker

  • 2 stk gulrot
  • 50 g sukkererter
  • 4 stk vårløk
  • ½ ss sukker
  • 1 ss smør

Slik gjør du

  1. Ha kjøttdeig og halvparten av saltet i en hurtigmikser og kjør maskinen i ca 15 sekunder, til alt er godt blandet og kjøttdeigen har blitt litt klebrig. Tilsett potetmel og litt av pepperet, og spe med kaldt vann eller melk til farsen har fin, ikke for bløt konsistens. 
  2. Finhakk løk og flesk og bland med krydder, salt og pepper.
  3. Del farsen i 8-10 porsjoner og form flate kaker. Legg ca en halv teskje av fyllet midt på hver kake, og bruk hedene til å lukke dem rundt fyllet og forme dem til avlange boller.
  4. Varm en stekepanne med smør eller margarin. Når det slutter å bruse er det varmt nok til å steke kakene. Stek kakene gylne på alle sider og legg dem over i en kjele med kokende vann og buljong. La dem trekke i 15-20 minutter, til de er gjennomkokt. 
  5. Kutt grønnsakene i strimler og fres dem med smør og sukker i en vid panne til de er akkurat ferdige. Smak til med salt og pepper.

Server de benløse fuglene med grønnsaker, kokte poteter og brun saus.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.