Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
BBQ grillribbe med tilbehør
Marinert grillribbe av kam med skikkelig digg tilbehør - perfekt når du har grillfest og skal lage mat til mange. Server med frisk coleslaw, grillet mais og bbq-saus.
- 4 ss majones
- 2 dl kefir
- 2 dl lettrømme
- 0.5 ts karri
- 0.5 stk. nykål, sommerkål
- 2 stk. gulrot
- 1 stk. eple
- 2 ss bladpersille
- 250 g ketchup
- 250 g brunt sukker
- 1 dl kaffe
- 1 ss tabasco
- 2 stk. rødløk
- 1.5 dl vann
- 1 dl sukker
- 0.5 dl eplecidereddik
- 0.25 ts hel pepper
- 600 g marinert grillribbe av kam
- 4 stk. maiskolbe
Tirsdag
Laks i folie
Laks, urter og grillet sitron er en klassisk og kjempegod kombinasjon. Har du fersk laks er dette det aller beste!
- 1 håndfull frisk basilikum
- 1 håndfull frisk kjørvel
- 1 håndfull bladpersille
- 400 g laksefilet
- 1 ss nøytral olje
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 stk. sitron
Onsdag
Cæsarsalat med grillet kylling
Grillet kylling med frisk salat - enkel og digg hverdagsmiddag! Salaten blir ekstra god om du lager cæsardressingen selv, men har du dårlig tid er det lov å bruke en ferdig laget også.
- 2 stk. eggeplomme
- 1 ts dijonsennep
- 3 stk. ansjosfilet
- 1 båt hvitløk
- 0.5 stk. sitron
- 1.5 dl nøytral olje
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts kajennepepper
- 30 g parmesan
- 4 skive bacon
- 1 stk. grillet kylling
- 1 stk. hjertesalat
- 0.5 stk. rødløk
- 1 pk blandet babybladsalat
Torsdag
Buddha bowl
En mettende og vegetarisk salat bowl med masse deilige farger og smaker! Byggryn, bakt søtpotet, krydderstekte kikerter, marinert tofu, friske grønnsaker toppet med en gurkemeie dressing! Nam!
- 2 ss tahini
- 6 ss vann
- 1 ss honning
- 1 ts gurkemeie
- 1 båt hvitløk
- 0.5 ts frisk ingefær
- 0.25 stk. sitron
- 2 dl byggryn
- 1 stk. søtpotet
- 1 ss nøytral olje
- 1 pk hermetiske kikerter
- 1 ts chilipulver
- 1 pk tofu/ soyapudding
- 1 ts chilipaste (gochujang)
- 0.5 stk. rødløk
- 1 stk. rødbete
- 2 stk. reddik
- 0.5 stk. agurk
- 0.5 stk. granateple
- 0.5 pk babyspinat
- 50 g alfalfaspirer
Fredag
Biff Stroganoff
Biff Stroganoff er en kjent middagsrettt som har stått på ukesmenyen i flere hjem i åresvis. Vi har laget en variant med mørt biffkjøtt i en fyldig, kremet tomatsaus.
- 800 g biffkjøtt i strimler
- 1.5 stk. løk
- 2 ss smør
- 200 g frisk sjampinjong
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss tomatpuré
- 1 dl kjøttkraft
- 1 dl kremfløte
- 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
- 8 skive sylteagurk
- 8 skive syltede rødbeter
Lørdag
Grillet ørret med agurksalat
Helgrillet fjell- eller sjøørret, eller kanskje en lekker røye? Hel fisk på 500-800 gram er fantastisk å grille, og en grillrist gjør jobben enklere. Grillet sitron, agurksalat med sommerlig selskap av reddik, norske nypoteter og en klatt rømme gjør matopplevelsen komplett.
- 800 g hel ørret
- 1 stk. sitron
- 1 stk. sjalottløk
- 0.5 stk. gulrot
- 2 kvist frisk dill
- 2 ss nøytral olje
- 1 stk. agurk
- 4 stk. reddik
- 2 ss eplecidereddik
- 2 ss sukker
- 2 ss vann
- 2 stilk frisk dill
Søndag
Schnitzel av svinekam med asparges
Asparges i sesong og en god smørsaus er et fantastisk måltid i seg selv. I denne oppskriften løfter vi det enda et hakk med schnitzel og potetmos av norske poteter. Vi banker ut svinekam, panerer og steker den sprø og saftig.
- 700 g svinekam
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 2 ss smør
- 2 ss nøytral olje
- 2 dl hvetemel
- 2 g egg
- 5 dl panko brødkrum
- 800 g potet
- 3 dl kremfløte
- 2 ss smør
- 200 g smør
- 2 stk. sjalottløk
- 2 dl vann
- 2 ss hvitvinseddik
- 1 stk. laurbærblad
- 2 stk. eggeplomme
- 1 ss sitronsaft
- 16 stk. frisk grønn asparges
Dessert
Sveler
Smør avkjølte sveler med smør og strø med sukker. Del hver svele i to, brett over og server. Svelene kan også serveres med syltetøy og rømme.
- 4 stk. egg
- 6 ss sukker
- 500 g hvetemel
- 1 ss natron
- 0.5 ts hornsalt
- 1 l kefir
- 2 ss smør
Restetips
Asiatisk kyllingsalat
Dette er en superrask og enkel kyllingsalat der du godt kan bruke restene fra gårsdagens kyllingmiddag. Friske urter og en hot dressing gir masse smak!
- 400 g ferdigstekt kyllingkjøtt
- 2 stk. sjalottløk
- 250 g cherrytomat
- 1 dl frisk mynte
- 1 dl thaibasilikum
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. grønn chili
- 1 ss frisk ingefær
- 2 stk. lime
- 2 ss sukker
- 3 ss fiskesaus (asiatisk)
- 3 ss nøytral olje
- 1 pk blandet babybladsalat
- 3 ss solsikkekjerner
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.







