Sveler

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Smør avkjølte sveler med smør og strø med sukker. Del hver svele i to, brett over og server. Svelene kan også serveres med syltetøy og rømme.

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 6 ss sukker
  • ca. 500 g hvetemel
  • 1 ss strøken natron
  • 12 ts hornsalt
  • 1 l kefir
  • 2 ss smeltet smør

Slik gjør du

  1. Visp egg og sukker godt.
  2. Bland hvetemel, natron og hornsalt og tilsett vekselsvis med kefir. Ha i smeltet smør til slutt.
  3. Stek sveler på takke eller i en stekepanne.
  4. Smør avkjølte sveler med smør og strø med sukker.

Del hver svele i to, brett over og server. Svelene kan også serveres med syltetøy og rømme.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.