Ingredienser

  • 400 g stekt kylling lårfilet , kyllingfilet eller grillet kylling
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 boks cherrytomat
  • 1 dl grovhakket frisk mynte
  • 1 dl grovhakket thaibasilikum eller vanlig basilikum
  • 1 pk blandet babybladsalat
  • 3 ss solsikkekjerner

Hot dressing:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 stk. lime
  • 2 ss sukker
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 3 ss olje
Del

Asiatisk kyllingsalat

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en superrask og enkel kyllingsalat der du godt kan bruke restene fra gårsdagens kyllingmiddag. Friske urter og en hot dressing gir masse smak!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 400 g stekt kylling lårfilet , kyllingfilet eller grillet kylling
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 boks cherrytomat
  • 1 dl grovhakket frisk mynte
  • 1 dl grovhakket thaibasilikum eller vanlig basilikum
  • 1 pk blandet babybladsalat
  • 3 ss solsikkekjerner

Hot dressing:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 stk. lime
  • 2 ss sukker
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 3 ss olje

Slik gjør du

  1. Del kyllingkjøttet i mindre biter med fingrene. Finhakk sjalottløk og del cherrytomater i to. Bland kylling, løk og tomater i en vid bolle. Vend inn mynte og  basilikum.
  2. Finhakk chili og hvitløk, og bland med revet ingefær, limesaft, sukker, asiatisk fiskesaus og nøytral olje. Smak eventuelt til med salt og pepper.
  3. Hell dressingen over kyllingen og bland godt.
  4. Anrett salat på et stort fat og fordel kyllingblandingen over. Dryss over solsikkefrø og server med en gang. Pynt eventuelt med friske koriander og thaibasilikumblader. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant