Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Schnitzel av svinekam med asparges

Schnitzel av svinekam med asparges

Ingredienser

porsjoner
  • 700 g svinekam eller koteletter
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 2 ss nøytral olje

Til panering:

  • 2 dl hvetemel
  • 2 g egg
  • 5 dl panko brødkrum

Potetmos:

  • 800 g melen potet
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss smør

Hollandaise:

  • 200 g smør
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 dl vann
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ss sitronsaft

Tilbehør:

  • 16 stk. frisk grønn asparges
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1558 kcal
Fett 124 g
Protein 39 g
Karbohydrater 68 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Asparges i sesong og en god smørsaus er et fantastisk måltid i seg selv. I denne oppskriften løfter vi det enda et hakk med schnitzel og potetmos av norske poteter. Vi banker ut svinekam, panerer og steker den sprø og saftig.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 700 g svinekam eller koteletter
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 2 ss nøytral olje

Til panering:

  • 2 dl hvetemel
  • 2 g egg
  • 5 dl panko brødkrum

Potetmos:

  • 800 g melen potet
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss smør

Hollandaise:

  • 200 g smør
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 dl vann
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ss sitronsaft

Tilbehør:

  • 16 stk. frisk grønn asparges
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1558 kcal
Fett 124 g
Protein 39 g
Karbohydrater 68 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Har du ikke panko eller griljermel, kan du bruke ferskt eller tørt brød. Skjær brødet i terninger og kjør i en foodprossor til det er jevne små smuler.

Klanert smør: Smelt smør i en liten kjele og la det stå til det skiller seg. Det hvite som legger seg i bunnen, melkestoffene, skal ikke brukes. Bruk bare det klare smøret på toppen når du lager sausen. Du kan øse det forsiktig, eller hell det forsiktig over i en ny gryte før du begynner å spe. 

Bruk gjerne ferske urter som gressløk, persille eller salvie for å løfte retten enda ett hakk, bare finkutt og strø på toppen. Liker du schnitzel prøv den klassiske med kalvkjøtt eller hva med en med flank steak?

Schnitzel av svinekam med asparges

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14902, server:MP-PRD-WEB15 11.07.2025 10:05:40