Lagre

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 dl byggryn , eller perlegryn
  • 1 stk. søtpotet
  • 1 ss olje
  • 1 pk hermetiske kikerter (á 290 g)
  • 1 ts koreansk chilipulver (gochugaru)
  • 1 pk tofu/ soyapudding (á 200 g)
  • 1 ts koreansk chilipaste (gochujang)
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. kokt rødbete
  • 2 stk. reddik
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. granateple
  • 0,5 pk babyspinat (á 65 g)
  • 50 g spirer

Tahini dressing:

  • 2 ss tahini
  • 6 ss vann
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts revet frisk ingefær
  • saft av 0,25 stk. sitron
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

443,8kcal

Energi

14,5g

Fett

16,9g

Protein

54,6g

Karbohydrater

4,5mg

Jern

Del

Buddha bowl

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En mettende og vegetarisk salat bowl med masse deilige farger og smaker! Byggryn, bakt søtpotet, krydderstekte kikerter, marinert tofu, friske grønnsaker toppet med en gurkemeie dressing! Nam!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 dl byggryn , eller perlegryn
  • 1 stk. søtpotet
  • 1 ss olje
  • 1 pk hermetiske kikerter (á 290 g)
  • 1 ts koreansk chilipulver (gochugaru)
  • 1 pk tofu/ soyapudding (á 200 g)
  • 1 ts koreansk chilipaste (gochujang)
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. kokt rødbete
  • 2 stk. reddik
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. granateple
  • 0,5 pk babyspinat (á 65 g)
  • 50 g spirer

Tahini dressing:

  • 2 ss tahini
  • 6 ss vann
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts revet frisk ingefær
  • saft av 0,25 stk. sitron
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

443,8kcal

Energi

14,5g

Fett

16,9g

Protein

54,6g

Karbohydrater

4,5mg

Jern

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og sett dressingen til side for å trekke smak mens du forbereder resten av salaten.
  2. Kok byggryn etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann.
  3. Skrell søtpotet og skjær den i to, deretter i biter. Legg bitene på et bakepapirkledd stekebrett og drypp over olje, krydre med salt og pepper. Stek i ovn på 200 °C i ca. 10 minutter.
  4. Skyll hermetiske kikerter og la dem renne av seg i et dørslag. Ha kikertene på et bakepapirkledd stekebrett, og drypp over litt olje, krydre med chilipulver og salt. Sett brettet i ovn sammen med søtpotetene i ca. 10 minutter.
  5. Skjær tofu i terninger, ha på chilipaste og litt olje. Sett til side for marinering.
  6. Skjær rødløk i tynne skiver, og drypp over litt sitronsaft.
  7. Riv rødbete grovt. NB! Rødbeter setter farge, så bruk gjerne et par hansker når du skal rive.
  8. Kutt opp reddik og agurk i tynne skiver. Rens granateple.
  9. Anrett salaten i dype skåler. Legg i byggryn, og spinat. Legg deretter i søtpotet, marinert tofu, revet rødbete, og friske grønnsaker. Topp med ristet kikerter, granateple og spirer. Drypp over dressing til slutt og server resten av dressingen ved siden av.

Buddha bowl

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant