Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Ovnspannekake med bacon
Elsker du pannekaker, men synes det tar for lang tid å steke dem? Sleng hele røra i stekeovnen, da vel! Vi lover at denne fluffy ovnspannekaken toppet med bacon og blåbær får bein å gå på i det øyeblikket du setter den på bordet!
- 6 stk. egg
- 2.5 dl melk
- 2.5 dl hvetemel
- 50 g smør
- 150 g bacon
- 100 g blåbær
Tirsdag
Seibiff med gulrot og løk
Sei er en klassisk hverdagshelt – en fisk som ikke skal undervurderes. Den er lett å tilberede og har så mye smak!
- 800 g potet
- 2 stk. løk
- 1 ss margarin
- 4 stk. gulrot
- 2 ss smør
- 30 g kapers
- 0.5 stk. sitron
- 0.5 potte frisk basilikum
- 800 g seifilet
- 1 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 ss margarin
Onsdag
Tomatsuppe med kokt egg
Hva er suppefavoritten i Norge? Kan det være tomatsuppe, mon tro? Uansett – enten du lager suppen fra pose eller tar deg tid til å lage den fra bunnen, så smaker den enda bedre med et hardkokt egg oppi!
- 4 stk. egg
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 4 ss tomatpuré
- 2 boks hermetiske tomater
- 8 dl vann
- 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
- 1 ss sukker
- 0.5 potte frisk basilikum
- 0.25 ts pepper
Torsdag
Salatbowl med kylling
En god, proteinrik og mettende salatbowl med masse smak! Saftig kylling, bakt paprika, friske spirer og sprø, krydrede bønner. En skikkelig superbowl!
- 1 pk hvite bønner (ferdig kokt)
- 1 ss paprikapulver
- 1 ss løkpulver
- 1 ss hvitløkspulver
- 0.5 ts chiliflakes
- 0.5 ts malt koriander
- 1 ss nøytral olje
- 1 stk. paprika
- 1 ss nøytral olje
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 300 g kyllingfilet
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 ss nøytral olje
- 2 stk. egg
- 1 pk bønnemiks av kokte bønner
- 2 ss bladpersille
- 200 g sukkererter
- 2 stk. vårløk
- 100 g frisk spinat
Fredag
Maki med laks
Maki er en sushirull som kuttes i mindre biter - en favoritt hos både nye og erfarne sushispisere! Denne er fylt med laksefilet, kremost, syltet rødløk og agurk, men her er mulighetene mange.
- 1 dl riseddik
- 4 ss sukker
- 2 ts salt
- 500 g sushiris
- 750 g vann
- 400 g laksefilet
- 1 stk. agurk
- 8 stk. nori ark
- 125 g kremost naturell
- 200 g syltet rødløk
- 1 dl soyasaus
- 100 g syltet ingefær
- 4 ts wasabi
- 4 ss vårløk
Lørdag
Kebab med lam
Kebab av lammekjøttdeig på spyd er en hit på grillen, og kan også lages i stekepanne. Krydder som frisk persille, chili, hvitløk og løk går godt sammen med lam, og gir skikkelig smakfullt kjøtt. Server gjerne lammekebab med couscous, feta og sitrusmarinert rødløk, eller ferske yoghurtlefser og tzatziki.
- 600 g kjøttdeig av lam
- 1 stk. rødløk
- 4 båt hvitløk
- 1.5 stk. rød chili
- 20 g bladpersille
- 2 ts malt spisskummen
- 2 ts tørket oregano
Søndag
Ertesuppe med svineknoke
Tradisjonell ertesuppe kokt på svineknoke er god, solid bondekost som egner seg året rundt til både hverdag og fest. Og pannekaker hører med som dessert!
- 200 g tørkede gule erter
- 1 stk. lettsaltet svineknoke
- 1 stk. løk
- 1 stk. sellerirot
- 2 stk. laurbærblad
- 4 stilk frisk timian
- 2 l vann
- 2 stk. gulrot
- 1 stk. purre
Dessert
Plommeterte med marengs
Plommeterte er en super måte å få brukt en av høstens beste råvarer på. Her har vi laget en kompott av plommer, bjørnebær og blåbær, servert med marengs og litt melis på toppen.
- 100 g smør
- 150 g hvetemel
- 0.5 dl vann
- 0.25 ts salt
- 300 g plomme
- 250 g bjørnebær
- 250 g blåbær
- 1 dl vann
- 200 g sukker
- 2.5 ss potetmel
- 1.5 dl vann
- 3 stk. eggehvite
- 0.25 ts salt
- 225 g sukker
Restetips
Hot agurksnack
En spicy og digg snack med agurk, sushiris og tunfiskrøre - perfekt å lage hvis du har rester av sushiris, og trenger en enkel smårett som metter. Kan også lages som en siderett til sushi eller asiatisk mat.
- 1 stk. agurk
- 0.5 ts salt
- 185 g hermetisk tunfisk i vann
- 2 ss majones
- 1 stk. vårløk
- 1 ss sennep
- 2 ss hermetisk jalapeño
- 1 ss frisk koriander
- 1 ts sitronsaft
- 2 ss sriracha majones
- 2 dl kokt sushiris
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.








