Seibiff med gulrot og løk

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Sei er en klassisk hverdagshelt – en fisk som ikke skal undervurderes.  Den er lett å tilberede og har så mye smak! Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Kyllingfilet med grønn nudelsalat

Ingredienser

  • 800 g potet
  • 2 stk løk
  • 1 ss margarin til steking
  • 800 g seifilet
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ss margarin til steking
  • 4 stk gulrot
  • 2 ss smør
  • 30 g kapers ( ca. 1/2 glass )
  • saft av 12 stk sitron
  • 12 potte frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Vask potetene godt og kok dem møre, i 20-30 minutter.
  2. Skjær løk i skiver. Varm en stekepanne og stek løk på middels varme til den blir gyllen og bløt.
  3. Stell fisken, skjær ut eventuelle bein og del den i porsjonsstykker.
  4. Bland sammen mel, salt og pepper. Vend fiskestykkene i melblandingen.
  5. Varm en stekepanne med margarin og stek fisken på middels varme til den er gyllen på begge sider og begynner å flake seg.
  6. Skrell gulrot, del i biter og kok dem møre i litt vann. Hell av kokevannet og bland inn smør, kapers og sitronsaft. Hakk frisk basilikum og ha over før servering. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.