Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Kjøttboller med brokkoli og søtpotetmos
Kjøttboller er favorittmat for alle, og kan brukes til nesten alt – til middag, på tapasbordet, på grillspyd, på pizza eller i matpakka. Eksperimenter med smakstilsetninger, kjøttbollene kan godt være hotte og krydrede, eller søte med hakket frukt og nøtter. Her serverer vi dem med brokkoli og søtpotetmos.
- 600 g kjøttdeig
- 60 g parmesan
- 1 ss kavring
- 4 ss bladpersille
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 3 stk. søtpotet
- 1 stk. potet
- 2 stk. gulrot
- 2 ss smør
- 1 dl matfløte
- 1 stk. brokkoli
Tirsdag
Pannekaker
Oppskriften gir verdens beste pannekaker, så pass på å lage nok pannekakerøre.
- 3 dl hvetemel
- 0.5 ts salt
- 5 dl melk
- 4 stk. egg
- 1 ss smør
Onsdag
Steinbit med kremet purre
Steinbit er fast i kjøttet og har en god, mild fiskesmak, og filetene er enkle å tilberede. Her har vi bakt dem i ovnen sammen med purreløk og fløte – en rett som passer både til hverdag og fest.
- 2 stk. purre
- 2 ss smør
- 1 ss sennep
- 3 dl matfløte
- 1 ts salt
- 0.5 ts malt hvit pepper
- 800 g steinbitfilet
- 800 g potet
- 1 dl frisk dill
- 1 stk. sitron
Torsdag
Pasta med reinsdyrskav
Kremet pasta med reinsdyrskav og fennikel, rask og skikkelig god hverdagsrett på under en halv time. Vilt godt, fra naturen!
- 400 g pasta
- 400 g reinsdyrskav
- 2 ss margarin
- 1 stk. fennikel
- 1 stk. grønn chili
- 2 båt hvitløk
- 2 stk. vårløk
- 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
- 4 stilk frisk timian
- 50 g parmesan
Fredag
Nigiri med laks
Nigiri sushi er en oval risbit, toppet med tynnskåret fisk. Norsk laks er en favoritt til sushi verden over, og smaker fantastisk! Server gjerne med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.
- 1 dl riseddik
- 4 ss sukker
- 2 ts salt
- 500 g sushiris
- 750 g vann
- 400 g laksefilet
- 1 dl soyasaus
- 100 g syltet ingefær
- 4 ts wasabi
Lørdag
Kylling cacciatore
Vi blir vel aldri lei av alt-i ett-gryter! Kylling cacciatore, som kan oversettes til jegerens kyllinggryte, er en slik deilig, varmende gryte som nesten gjør seg selv. Server den med deilig ferskt brød for å få med hver dråpe av sausen.
- 800 g kylling overlår
- 1 stk. løk
- 4 båt hvitløk
- 250 g aromasopp
- 1 stk. rød paprika
- 2 ss nøytral olje
- 2.5 dl tørr hvitvin
- 1 boks hakkede tomater
- 2 ss tomatpuré
- 0.5 ts chiliflakes
- 3 stk. laurbærblad
- 2 stilk frisk timian
- 2 dl kalamataoliven
Søndag
Lys lapskaus
Lys lapskaus er genial mat å ha ferdig når man kommer frem til en kald hytte sent en fredag kveld. Eller kanskje dugnadsmat til gjengen som har hjulpet til med flytting? Eller rett og slett trøstemat en dag du føler deg litt uggen og småforkjølet. Det hjelper garantert.
- 600 g lettsaltet sideflesk uten svor
- 7 dl vann
- 800 g potet
- 200 g kålrot
- 200 g gulrot
- 100 g sellerirot
- 0.5 stk. purre
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Dessert
Plommekake
Norske plommer har en kort og intens sesong, ofte bare noen få uker. Da er det bare å fråtse! Plommene er fantastisk søte og saftige, og er supre å bruke i en saftig formkake. Kaken er nydelig i seg selv, men blir enda bedre om den får selskap av en kule vaniljeis eller litt vispet krem.
- 150 g smør
- 200 g sukker
- 4 stk. egg
- 250 g hvetemel
- 1.5 ts vaniljesukker
- 1.5 ts bakepulver
- 1 ts malt kardemomme
- 300 g plomme
Restetips
Omelett med bacon og purre
Omelett med bacon og purre både smaker digg og metter godt! Super som en enkel middag eller som en varm og god lunsj. Spis den gjerne med et godt brød til.
- 100 g bacon
- 0.25 stk. purre
- 3 stk. egg
- 0.25 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 0.5 ss nøytral olje
- 3 ss revet ost
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






