Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling cacciatore

Kylling cacciatore

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kylling overlår
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 250 g aromasopp eller sjampinjong
  • 1 stk. rød paprika
  • 0,5 ts chiliflakes (kan utelates)
  • 2,5 dl tørr hvitvin
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 stk. laurbærblad
  • 2 stilker frisk timian eller 1 ts tørket timian
  • 2 dl kalamataoliven
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vi blir vel aldri lei av alt-i ett-gryter! Kylling cacciatore, som kan oversettes til jegerens kyllinggryte, er en slik deilig, varmende gryte som nesten gjør seg selv.  Server den med deilig ferskt brød for å få med hver dråpe av sausen.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kylling overlår
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 250 g aromasopp eller sjampinjong
  • 1 stk. rød paprika
  • 0,5 ts chiliflakes (kan utelates)
  • 2,5 dl tørr hvitvin
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 stk. laurbærblad
  • 2 stilker frisk timian eller 1 ts tørket timian
  • 2 dl kalamataoliven

Slik gjør du

  1. Del kylling overlårene i to og krydre med salt og pepper. Sett til side.
  2. Finhakk løk og hvitløk. Del soppen i mindre biter og paprika i terninger.
  3. Varm en stekepanne med olje og brun kyllingstykkene på begge sider til de har fått fin farge. Løft dem over på en tallerken.
  4. Fjern litt av fettet fra stekepannen og varm den opp igjen. Fres løken til den er myk og blank. Hell i vin og la det koke noen minutter.  Tilsett hvitløk, paprika, sopp og la alt frese noen minutter til det blir mykt.  Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, laurbær, timian og oliven. Hell blandingen over i en ildfast form og legg kyllingstykkene på toppen. Legg gjerne litt ekstra timian på toppen.
  5. Bak midt i stekeovnen på 180 °C i ca 15-20 minutter. Eller sett på lokk og la trekke ferdig på lav varme på kokeplaten. 

Server med godt brød, polenta eller nykokt pasta. 

Vi har brukt kylling overlår i vår cacciatore, men du kan også bruke kyllingfilet eller en hel kylling delt i mindre biter. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB15 25.04.2024 02:41:31