Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling cacciatore

Kylling cacciatore

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kylling overlår
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 250 g aromasopp eller sjampinjong
  • 1 stk. rød paprika
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2,5 dl tørr hvitvin
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 ts chiliflakes (kan utelates)
  • 3 stk. laurbærblad
  • 2 stilker frisk timian eller 1 ts tørket timian
  • 2 dl kalamataoliven
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1231 kcal
Fett 28 g
Protein 98 g
Karbohydrater 118 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vi blir vel aldri lei av alt-i ett-gryter! Kylling cacciatore, som kan oversettes til jegerens kyllinggryte, er en slik deilig, varmende gryte som nesten gjør seg selv.  Server den med deilig ferskt brød for å få med hver dråpe av sausen.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kylling overlår
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 250 g aromasopp eller sjampinjong
  • 1 stk. rød paprika
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2,5 dl tørr hvitvin
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 ts chiliflakes (kan utelates)
  • 3 stk. laurbærblad
  • 2 stilker frisk timian eller 1 ts tørket timian
  • 2 dl kalamataoliven
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1231 kcal
Fett 28 g
Protein 98 g
Karbohydrater 118 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med godt brød, polenta eller nykokt pasta. 

Vi har brukt kylling overlår i vår cacciatore, men du kan også bruke kyllingfilet eller en hel kylling delt i mindre biter. 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14675, server:MP-PRD-WEB12 19.06.2025 15:42:01