Kylling cacciatore

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Vi blir vel aldri lei av alt-i ett-gryter! Kylling cacciatore, som kan oversettes til jegerens kyllinggryte, er en slik deilig, varmende gryte som nesten gjør seg selv.  Server den med deilig ferskt brød for å få med hver dråpe av sausen.

Ingredienser

  • 800 g kylling overlår
  • 1 stk løk
  • 4 båter hvitløk
  • 250 g aromasopp eller sjampinjong
  • 1 stk rød paprika
  • ½ ts chiliflakes (kan utelates)
  • dl tørr hvitvin
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 stk laurbærblad
  • 2 stilker frisk timian eller 1 ts tørket timian
  • 2 dl sorte oliven (kalamata)

Slik gjør du

  1. Krydre kyllingstykkene med salt og pepper og sett til side.
  2. Finhakk løk og hvitløk. Del soppen i mindre biter og paprika i terninger.
  3. Varm en stekepanne med olje og brun kyllingstykkene på begge sider til de har fått fin farge. Løft dem over på en tallerken.
  4. Fjern litt av fettet fra stekepannen og varm den opp igjen. Fres løken til den er myk og blank. Hell i vin og la det koke noen minutter.  Tilsett hvitløk, paprika, sopp og la alt frese noen minutter til det blir mykt.  Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, laurbær, timian og oliven. Hell blandingen over i en ildfast form og legg kyllingstykkene på toppen. Legg gjerne litt ekstra timian på toppen.
  5. Bak midt i stekeovnen på 180 °C i ca 15 minutter. Eller sett på lokk og la trekke ferdig på lav varme på ovnen. 

Server med godt brød, polenta eller nykokt pasta. 

Vi har brukt kylling overlår i vår cacciatore, men du kan også bruke kyllingfilet eller en hel kylling delt i mindre biter. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.