Ingredienser

  • 600 g kjøttdeig
  • 60 g revet parmesan
  • 1 ss kavring
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Søtpotetmos:

  • 3 stk. søtpotet
  • 1 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 2 ss smør
  • 1 dl matfløte

  • 1 stk. brokkoli
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

312kcal

Energi

21.6g

Fett

26.8g

Protein

3g

Karbohydrater

3.5mg

Jern

Del

Kjøttboller med brokkoli og søtpotetmos

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjøttboller er favorittmat for alle, og kan brukes til nesten alt – til middag, på tapasbordet, på grillspyd, på pizza eller i matpakka. Eksperimenter med smakstilsetninger, kjøttbollene kan godt være hotte og krydrede, eller søte med hakket frukt og nøtter. Her serverer vi dem med brokkoli og søtpotetmos.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 600 g kjøttdeig
  • 60 g revet parmesan
  • 1 ss kavring
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Søtpotetmos:

  • 3 stk. søtpotet
  • 1 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 2 ss smør
  • 1 dl matfløte

  • 1 stk. brokkoli
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

312kcal

Energi

21.6g

Fett

26.8g

Protein

3g

Karbohydrater

3.5mg

Jern

Slik gjør du

  1. Bland sammen alle ingredienser til kjøttbollene, og form små boller. 
I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke mager kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.
  1. Brun kjøttboller raskt i en varm stekepanne med margarin eller olje. Skru ned til middels varme og etterstek i 8-10 minutter.
Kjøttbollene kan eventuelt brunes i panne, legges over i en ildfast form  og etterstekes i stekeovn på 200 °C noen minutter.
  1. Skrell potet og gulrot. Del i grove biter og kok dem møre i en kjele med vann. Hell av vannet, og mos dem sammen med smør og fløte. Smak til med salt og pepper. 
  2. Del brokkoli i mindre buketter. Kok brokkolibuketter så vidt møre i en kjele med lettsaltet vann, 2-4 minutter. 

Server saftige kjøttboller med søtpotetmos og brokkoli. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant