Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Rotfruktfrittata

Ingredienser

  • 6 stk. egg
  • 1 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g gulbete eller polkabete
  • 200 g rødbete
  • 200 g gulrot
  • 200 g gresskar
  • 200 g persillerot
  • 6 stk. sjalottløk
  • 50 g revet vellagret ost , f.eks. parmesan
  • 2 ss hakket persille
  • 150 g frisk spinat
Del

Frittata med rotgrønnsaker

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du rester av kokte eller stekte rotgrønnsaker, så kan du bruke dem opp i en smakfull frittata eller eggepanne med løk og rotgrønnsaker. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 6 stk. egg
  • 1 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g gulbete eller polkabete
  • 200 g rødbete
  • 200 g gulrot
  • 200 g gresskar
  • 200 g persillerot
  • 6 stk. sjalottløk
  • 50 g revet vellagret ost , f.eks. parmesan
  • 2 ss hakket persille
  • 150 g frisk spinat

Slik gjør du

  1. Visp sammen egg, melk, salt og pepper.
  2. I denne oppskriften kan du bruke rester av ferdig kokte eller stekte grønnsaker, eller skrelle og kutte friske grønnsaker og koke dem møre. Smør en ildfast form med olje og fyll den med grønnsaker. Hell over eggeblandingen og dryss revet ost på toppen
  3. Plasser formen midt i ovnen på 200 °C og stek i ca. 20 minutter, eller til eggemassen har stivnet og frittataen har fått en fin, gyllen farge. Ta ut av ovnen og la hvile et par minutter, slik at den får «sette» seg litt. Dryss over spinat eller ruccola og friske urter, og server.
Husk at oppskriften er omtrentlig, har du ikke akkurat de mengdene eller typene grønnsaker og kjøtt som står i oppskriften, så gjør det ingenting. Erstatt med f. eks litt finsnittet vårløk og sopp, eller spe på med andre rester du har tatt vare på. Tynne skiver av stek eller annet kjøtt kan enten blandes med grønnsakene, eller serveres ved siden av den ferdige frittataen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB13 29.11.2022 12:13:23