Ingredienser

  • 250 g sushiris
  • 0,5 dl risvineddik
  • 1 ss furikake
  • 4 stk. nori (grønne ark som brukes til maki)
  • 1 stk. avokado
  • 0,5 stk. agurk
  • 4 stk. vårløk
  • 1 ss sesamfrø
  • 0,25 potte frisk koriander

Fyll:

  • 250 g crabsticks
  • 0,5 dl majones , gjerne en syrlig variant
  • 60 g kremost naturell
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)

Srirachamajones:

  • 1,5 dl majones , gjerne en syrlig variant
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
Del

Sushi bake

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bakt sushi i langpanne eller sushi bake er en superenkel måter å lage sushi til mange på! Sett langpanna rett på bordet sammen med tilbehøret, slik at alle kan forsyne seg selv – litt som sushitaco! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 250 g sushiris
  • 0,5 dl risvineddik
  • 1 ss furikake
  • 4 stk. nori (grønne ark som brukes til maki)
  • 1 stk. avokado
  • 0,5 stk. agurk
  • 4 stk. vårløk
  • 1 ss sesamfrø
  • 0,25 potte frisk koriander

Fyll:

  • 250 g crabsticks
  • 0,5 dl majones , gjerne en syrlig variant
  • 60 g kremost naturell
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)

Srirachamajones:

  • 1,5 dl majones , gjerne en syrlig variant
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisning på pakken, eller følg denne fremgangsmetoden: Skyll ris i kaldt vann i flere omganger til vannet blir helt klart (ikke lenger hvitt). Ha risen i en kasserolle og hell på vann slik at vannet står ca. 2 cm over risen. Kok opp under lokk, og la det koke godt i 2-3 minutter. Trekk kasserollen til side eller skru ned platen og kok videre på lav varme i ca. 10 minutter. I løpet av denne tiden skal alt vannet bli borte. Vend forsiktig inn risvineddik, og la det avkjøle seg.
  2. Lag fyllet: Riv crabsticks i små biter og bland sammen med majones, kremost og sriacha til du har en jevn og fin røre.
  3. Bland sammen majones og sriacha, for å lage srirachamajones.
  4. Ha risen over i en ildfast form, og fordel den utover. Press risen lett ned i forma, slik at du får et jevnt og glatt lag. Dryss over furikake og bre over crabstick-fyllet. Topp med litt av srirachamajonesen og gjerne litt ekstra sriacha, hvis du litt sterk smak.
  5. Stek på 200 °C, i ca. 10 minutter.
  6. Gjør klar tilbehøret: Klipp opp noriark i mindre biter, skjær avokado i tynne skiver, agurk i tynne staver og vårløk i skiver.
  7. Topp formen med finhakket vårløk og sesamfrø og server varm sammen med noriark, avokado, agurk, koriander og srirachamajones.

Sushibake

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant