Langtidsstekt kje

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Den mest kjøttfulle delen av et kje er låret. Vi har gitt det en fin stekeskorpe før vi har senket temperaturen og latt det kose seg lenge i stekeovnen. Resultatet er verd å vente på.

Ingredienser

  • 2 kg kjelår eller kjebog
  • 2 stk rødløk
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 dl hvitvin eller eplemost
  • 1 stk hvitløk
  • 1 stk sitron
  • 4 skiver frisk timian
  • 4 stilker frisk rosmarin
  • 2 blader laurbærblad
  • 12 dl olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 12 ss maisenna

Slik gjør du

  1. Gni kjøttet godt inn med olivenolje, salt og pepper.
  2. Rens løk. Kutt løk og stilkselleri i biter. Legg bitene i en ildfast form eller langpanne og bland dem med olivenolje. Krydre lett med salt og pepper.
  3. Legg kjekjøttet i formen sammen med grønnsakene. Hakk urtene og dryss dem over. Legg på skiver av sitron.
  4. Hell i hvitvin. Sett formen midt i ovnen på 200 °C.i 15 minutter. Senk temperaturen i ovnen til 90 °C og stek videre i 2 1/2 -3 timer, til kjøttet er så mørt at det løsner fra beinet. Øs kjøttet med kraften som danner seg i formen flere ganger under stekingen.
  5. Ta formen ut av ovnen og løft kjøttet over på en skjærefjøl. Hell forsiktig kraften som har dannet seg i pannen over i en liten kjele, og la den koke inn en stund. Smak evt. til med salt og pepper.
  6. Øk temperaturen i stekeovnen til 220 °C. Sett formen med grønnsakene tilbake i ovnen og stek grønnsakene til de begynner å få ordentlig farge.

Server kjekjøttet med den innkokte kraften, de ovnsstekte grønnsakene og godt brød. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.