Fiskepudding med søtpotet og sukkererter

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Fiskepudding er suveren hverdagsmat, her i overraskende selskap med grove biter ovnsstekt søtpotet og crispy sukkererter. En kjapp dressing lager du av yoghurt og sennep. Dette er en gjenoppskrift sammen med Lammekoteletter med søtpotetmos.

Ingredienser

  • 500 g fiskepudding
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 1 stk søtpotet
  • saft av 12 stk sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 14 pose sukkererter

Yoghurtdressing:

  • 112 dl matyoghurt
  • 1 ss sennep , gjerne grov
  • 112 ts tørket timian
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 220 °C. legg bakepapir på et stekebrett.
  2. Skjær fiskepudding i tykke skiver. Sett til side.
  3. Vask søtpoteten grundig og skrap vekk eventuelle skader og urenheter i skallet. Del den i to og deretter i grove, tykke biter på langs. Legg bitene ut over bakepapiret og drypp over sitronsaft og olivenolje. Krydre med salt og pepper.
  4. Sett brettet nest øverst i ovnen og stek søtpoteten til den er myk og har fått god farge over det meste.
  5. Bland sammen yoghurt, sennep, timian, salt og pepper til yoghurtdressingen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  6. Kutt sukkerertene i fine strimler.
  7. Varm en stekepanne på middels varme og smelt margarin. Legg i fiskepuddingskivene og stek dem på begge sider til de har fått fin farge og er gjennomvarme.

Server fiskepudding med søtpotet og yoghurtdressing og dryss finhakkede sukkererter over.

Søtpotet er kommer i mange størrelser. Velger du ut de store, kan det hende at én søtpotet holder til begge gjenoppskriftene. Sjekk vekten.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.