Ingredienser

4  porsjoner
  • 250 g fullkornpasta
  • 250 g hermetisk kalkunskinke
  • 1 stk. purre
  • 1 boks liten hermetiske maiskorn
  • 4 stk. egg
  • 4 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 dl revet hvitost
Del

Pastagrateng med kalkunskinke

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En enkel og velsmakende pastarett som hele familien vil like. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 250 g fullkornpasta
  • 250 g hermetisk kalkunskinke
  • 1 stk. purre
  • 1 boks liten hermetiske maiskorn
  • 4 stk. egg
  • 4 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 dl revet hvitost

Slik gjør du

  1. Kok pasta i litt kortere tid enn anvist på pakken.
  2. Skjær purre i to på langs, skyll under rennende kaldt vann og skjær den i tynne skiver.
  3. Skjær skinke i terninger og bland dem sammen med kokt pasta, purre og mais. Ha alt over i små ildfaste former, eller i en stor.
  4. Pisk sammen egg, melk, salt og pepper, og hell dette over i formene. Strø ost på toppen.
  5. Sett de ildfaste formene midt i stekeovn på 200 °C, og stek til osten er gyllen, ca. 40-45 minutter.

Server gjerne med salat eller kokte grønnsaker og eventuelt poteter.

En annen god grateng som vi kan anbefale er makaronigrateng med pølse. Det er en god hverdagsmiddag.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant