Pastagrateng med kalkunskinke

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

En enkel og velsmakende pastarett som hele familien vil like. 

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 250 g fullkornpasta
  • 250 g hermetisk kalkunskinke
  • 1 stk purre
  • 1 boks liten hermetiske maiskorn
  • 4 stk egg
  • 4 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 dl revet hvitost

Slik gjør du

  1. Kok pasta i litt kortere tid enn anvist på pakken.
  2. Skjær purre i to på langs, skyll under rennende kaldt vann og skjær den i tynne skiver.
  3. Skjær skinke i terninger og bland dem sammen med kokt pasta, purre og mais. Ha alt over i små ildfaste former, eller i en stor.
  4. Pisk sammen egg, melk, salt og pepper, og hell dette over i formene. Strø ost på toppen.
  5. Sett de ildfaste formene midt i stekeovn på 200 °C, og stek til osten er gyllen, ca. 40-45 minutter.

Server gjerne med salat eller kokte grønnsaker og eventuelt poteter.

En annen god grateng som vi kan anbefale er makaronigrateng med pølse. Det er en god hverdagsmiddag.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.