Ingredienser

  • 4 stk. kyllingfilet (à 120 g)
  • 4 ss sesamfrø
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Eple- og fennikelsalat:

  • 2 stk. grønne eple
  • safen av 1 stk. sitron
  • 1 stk. fennikel
  • 1 ss sukker
  • 2 ss grovhakket frisk dill

Tilbehør:

  • 2 stk. mozzarella
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts grovkvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

636.2kcal

Energi

37.2g

Fett

58.5g

Protein

15.2g

Karbohydrater

2.5mg

Jern

Del

Sesampanert kylling med eple- og fennikelsalat

(1)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sesampanert norsk kylling blir både sprø og saftig. Servert med eple- og fennikelsalat, mozzarella og en liten skvett god olivenolje gir et perfekt måltid som fint kan serveres til middag eller lunsj. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingfilet (à 120 g)
  • 4 ss sesamfrø
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Eple- og fennikelsalat:

  • 2 stk. grønne eple
  • safen av 1 stk. sitron
  • 1 stk. fennikel
  • 1 ss sukker
  • 2 ss grovhakket frisk dill

Tilbehør:

  • 2 stk. mozzarella
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts grovkvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

636.2kcal

Energi

37.2g

Fett

58.5g

Protein

15.2g

Karbohydrater

2.5mg

Jern

Slik gjør du

  1. Krydre kyllingfilet med salt og pepper og vend dem i sesamfrø til det dekker. Ha margarin i en varm stekepanne. Når margarinen slutter å bruse, legg kyllingfiletene i pannen og brun dem i 2 minutter på hver side.
  2. Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter. Skru av varmen og la filetene hvile et par minutter.
  3. Stikk ut kjernehus på eple. Skjær eplene i 1-2 mm tykke skiver (bruk gjerne en mandolin eller en ostehøvel) og legg skivene i en skål. Press over sitronsaft. Skjær fennikel i tynne skiver (bruk gjerne en mandolin eller en ostehøvel) og ha dem i bollen. Dryss over sukker, ha i grovhakket dill og bland alt sammen.
  4. Riv mozzarella i grove biter, og anrett på tallerkener sammen med saftig kylling og frisk eple- og fennikelsalat. Drypp litt god olivenolje over osten og krydre med grovmalt pepper.

 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant