Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bløtkake til 17.mai

Bløtkake til 17.mai

Ingredienser

1  porsjoner

Du får 16 kakestykker av denne kaken.

Marengsstaver:

  • 3 stk. romtemperert eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 225 g sukker
  • 1 ts sitronsaft

Vaniljekrem:

  • 3 dl melk
  • 4 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • frø av 0,5 stk. vaniljestang
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater

Sukkerbrød:

  • 6 stk. egg
  • 180 g sukker
  • 180 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll:

  • 2 pk kremfløte
  • 1 ss melis
  • 25 g grovhakkede
  • ca. 1 dl melk eller eplejuice til dynking
  • 4 ss bringebærsyltetøy

Pynt:

  • 500 g jordbær
  • 250 g blåbær
  • 1 ss melis
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hva med en lekker 17. mai-kake i rødt, hvitt og blått til nasjonaldagen? Lag sukkerbrød, vaniljekrem og marengssteger ferdig på forhånd, så kan du senke skuldrene og bare kose deg med pyntingen på selve festdagen. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

Du får 16 kakestykker av denne kaken.

Marengsstaver:

  • 3 stk. romtemperert eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 225 g sukker
  • 1 ts sitronsaft

Vaniljekrem:

  • 3 dl melk
  • 4 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • frø av 0,5 stk. vaniljestang
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater

Sukkerbrød:

  • 6 stk. egg
  • 180 g sukker
  • 180 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll:

  • 2 pk kremfløte
  • 1 ss melis
  • 25 g grovhakkede
  • ca. 1 dl melk eller eplejuice til dynking
  • 4 ss bringebærsyltetøy

Pynt:

  • 500 g jordbær
  • 250 g blåbær
  • 1 ss melis

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Marengsen kan lages i god tid i forveien. Oppbevar den tørt, gjerne i en tett boks.
Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen «sprekke». Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.
Sukkerbrød 3a_tips
Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.
Sukkerbrød 3b
Sukkerbrød 3c
Sukkerbrød 3d
Sukkerbrød 4
Sukkerbrødet kan pakkes inn i plastfolie og fryses om du ikke ønsker å fylle det med en gang.
Merke sukkerbrød
Bløtkake
Bløtkake
Varier gjerne fyllet med frukter og smaker du er glad i.

 

Bløtkake
Skal du servere kaken i anledning 17.mai eller andre festdager, fyll og dekk den med krem dagen før den skal serveres. Da sparer du tid og kan konsentrere deg om pyntingen på den store dagen.
Bløtkake

Vi kan også anbefale oppskriften på tradisjonell bløtkake fylt med krem, banan og jordbær. På toppen er den dekket med et lag jordbær i skiver.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB13 26.05.2024 23:36:39