Grillet torsk med ramsløkpoteter

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Om fisken er selvfisket eller kjøpt i butikken spiller ingen rolle. En idiotsikker måte å tilberede den på er å pakke den i folie og sette den på ilden! I løpet av få minutter kan du servere den deiligste grillfisk.

Ingredienser

  • 800 g torskefilet eller torskeloin
  • 2 stk sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 8 kvister frisk timian

Ramsløkpoteter:

  • 600 g potet
  • 2 ss ramsløk (på glass)
  • 1 stk rød chili

Slik gjør du

  1. Del filet eller loin i jevnstore stykker. Dryss over litt salt og pepper.
  2. Skjær sitron i tynne skiver. Legg sitronskiver og fiskestykker på ark av aluminiumsfolie. Drypp over litt olje og legg på timianstilker. Pakk aluminiumsfolien sammen til en tett pakke og legg på grillen. Beregn  8-12 minutter, avhengid av størrelsen på fiskestykkene.
  3. Vask eller skrell poteter, og del dem om de er store. Ha potetene i en bolle. Tilsett ramsløkpuré og chili i ringer og bland godt.
Har du ikke ramsløkpuré kan litt olivenolje og grovhakket hvitløk og persille bli like godt.
  1. Pakk potetene i aluminiumsfolie og sett dem på grillen i 20-30 minutter til potetene er møre.

Du kan velge å lage porsjonspakker, eller pakke fisk til flere personer i én pakke. Pass på at fisken ikke blir liggende i flere lag. Dette er en genial måte å tilberede fisk på grillen. Alle fiskeslag kan tilberedes på samme måte, og innholdet i pakkene kan variere fra det aller enkleste som her, til avanserte pakker med masse grønnsaker og urtesmør eller rømme. Her er det bare å bruke fantasien!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.