Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Dal - linsegryte
Her har du en middagsrett som fort kan bli en ny vegetar-favoritt! Linser, ris, heftige krydder og flotte farger – dette er en gryte som fører tankene til langt sydligere strøk enn våre egne. Her har du en middagsrett som fort kan bli en ny vegetar-favoritt! Linser, ris, heftige krydder og flotte farger – dette er en gryte som fører tankene til langt sydligere strøk enn våre egne.
- 1 stk. løk
- 4 båt hvitløk
- 1 bit frisk ingefær
- 2 ss olivenolje
- 1 ss gurkemeie
- 2 ts karri
- 1 ss garam masala
- 4 dl røde linser (tørre)
- 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
- 6 dl vann
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 stk. lime
- 200 g basmatiris
- 0.5 potte frisk koriander
Tirsdag
Laks i folie
Laks, urter og grillet sitron er en klassisk og kjempegod kombinasjon. Har du fersk laks er dette det aller beste!
- 1 håndfull frisk basilikum
- 1 håndfull frisk kjørvel
- 1 håndfull bladpersille
- 400 g laksefilet
- 1 ss nøytral olje
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 stk. sitron
Onsdag
Grillet kyllinglår med frisk salat
Smakfulle og saftige kyllinglår er herlig å grille! Server med en frisk og god salat med blomkål og squash og en kremet dressing. For en enda raskere variant kan du bruke ferdig grillede kyllinglår, som du bare varmer lett på grillen.
- 400 g kyllinglår naturell
- 1 ts nøytral olje
- 1 stk. blomkål
- 0.5 stk. grønn squash
- 0.5 stk. sitron
- 2 ss grov sennep
- 2 ss majones
- 2 ss seterrømme
- 0.5 ts pepper
- 0.5 ts sukker
Torsdag
Grove fiskekaker med karristuede rotgrønnsaker
Nystekte, hjemmelagde fiskekaker smaker kjempegodt og er en ypperlig måte å servere fisk på. Her får du dem med en deilig karristuing og stekte poteter, men det er ingenting i veien for å nyte fiskekakene mellom et godt burgerbrød eller i en fiskewrap.
- 600 g fiskefilet
- 1 ts salt
- 1.5 ss potetmel
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 1 stk. egg
- 1 dl melk
- 2 ss purre
- 2 ss margarin
- 2 skive kålrot
- 1 stk. gulrot
- 1 stk. persillerot
- 3 dl vann
- 1 ts karri
- 1 ss margarin
- 2.5 ss hvetemel
- 1.5 dl vann
- 1.5 dl melk
- 2 ss frisk kruspersille
Fredag
Tacosalat med kylling
Unn deg taco med god samvittighet! Her har du en frisk og fargerik tacosalat med revet kylling, avokado og bønner. Like godt til fredagstacoen som til lunsj på en vanlig ukedag.
- 1 stk. avokado
- 0.5 stk. lime
- 0.5 båt hvitløk
- 1 ss frisk koriander
- 200 g grillet kylling
- 1 ss nøytral olje
- 1 ts tacokrydder
- 0.25 stk. rødløk
- 10 stk. cherrytomat
- 2 ss frisk koriander
- 1 boks hermetiske kidneybønner
- 0.5 pk babyspinat
- 10 stk. tortillachips
- 1 stk. lime
- 1 stk. grønn chili
- 2 ss lettrømme
Lørdag
Carnitas
Mexicos versjon av pulled pork - langtidsbraissert svinekjøtt, fullt av smak og så mørt at det faller fra hverandre. Perfekt når du vil løfte fredagstacoen noen solide hakk opp fra kjøttdeig og kryddermiks.
- 1 kg nakkekoteletter av svin
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 0.5 ts tørket oregano
- 0.5 ss malt spisskummen
- 2 ts chilipulver
- 1 stk. løk
- 4 båt hvitløk
- 2 dl cola
- 1 stk. appelsin
- 1 stk. lime
- 2 stk. laurbærblad
- 300 g smult
Søndag
Ytrefilet av svin med plommesaus
En syrlig og krydret plommesaus passer ypperlig til helstekt ytrefilet av svin. Servert med marinerte aspargesbønner er dette en enkel og lett rett du kan lage til dine gjester.
- 800 g ytrefilet av svin
- 1 ts revet sitronskall
- 2 ts provencekrydder
- 0.5 ts fennikelfrø
- 1 ts salt
- 1 ss nøytral olje
- 2 ss smør
- 8 stk. plomme
- 2 stk. sjalottløk
- 0.5 ss smør
- 2 båt hvitløk
- 0.75 dl sukker
- 0.5 dl rødvinseddik
- 1 dl vann
- 2 ss soyasaus
- 0.5 ss sennepsfrø
- 0.5 ts pepper
- 0.5 ts rosépepper
- 1 stk. laurbærblad
- 400 g aspargesbønner
- 1 stk. sjalottløk
- 1 ss olivenolje
- 2 ss sitronsaft
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
Dessert
Blåbærterte
Har du vært på skogstur og plukket masse blåbær, eller kanskje er fryseren full fra før? Lag denne deilige blåbærpaien og smil av både smaken og fargen på tungen.
- 0.5 stk. vaniljestang
- 0.5 stk. sitron
- 160 g hvetemel
- 60 g melis
- 85 g smør
- 0.5 stk. egg
- 1 stk. egg
- 1 dl melis
- 1 dl kremfløte
- 3 dl blåbær
- 1 dl blåbær
- 2 ss melis
Restetips
Stekt ris
Stekt ris er ikke bare en superenkel og rask middag du kan lage en travel hverdag. Retten er også perfekt for å bruke opp rester av kokt ris, grønnsaker og pålegg, eller andre rester av kjøtt. Her er det bare å bruke fantasien!
- 4 stk. egg
- 2 stk. vårløk
- 2 ss nøytral olje
- 5 dl kokt ris
- 2 ss soyasaus
- 1 ss sesamolje
- 1 ss sesamfrø
- 1 dl frisk koriander
- 0.5 ss chiliflakes
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.







