Favorittgrateng

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Superenkel
Tid
20–40 min

En klar hverdagfavoritt som du kan lage av "alt"! Her har vi brukt pasta og biter av kjøttpølse, sammen med litt grønnsaker, men her er det rom for variasjoner, og gratengen kan godt lages helt vegetarisk. Bruk det du har av både grønnsaker og kjøtt eller fisk - i en grateng blir alt godt!

Ingredienser

2
Porsjoner
  • 300 g røkt kjøttpølse i biter (kan utelates)
  • 200 g pasta
  • 1 boks hermetiske maiskorn , liten
  • ½ l tomatsaus , gjerne ferdig fra glass
  • 100 g revet hvitost

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken. hell av kokevannet og ha pastaen over i en ildfast form (eller bruk rester av ferdig kokt pasta).
  2. Bland i pølsebiter og grønnsaker. Krydre med litt salt og pepper (har du firike urter, så bruk litt av det også). 
  3. Varm sausen og smak den til om nødvendig. Hell den i formen og bland forsiktig. Strø ost på toppen. 
  4. Stek midt i ovnen på 220 °C til alt er gjennomvarmt og osten er gyllen, ca. 15-20 minutter.

Server gjerne råkost eller salat og godt brød ved siden av.

En grateng kan lages på mange ulike måter, og av nesten alle slags middagsrester. Har du en liten sausrest, kan den drøyes med for eksempel litt rømme eller créme fraîche, en posesaus eller litt tomatpuré. Spagetti eller annen pasta er alltid populært, og passer godt sammen med det meste. Vi har brukt maiskorn og purreløk i vår grateng, men det kan byttes ut eller suppleres med det meste av grønnsaker - alt blir godt med gratinert ost på toppen! 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.