Ingredienser

2  porsjoner
  • 200 g ukokt pasta eller litt mer enn dobbelt med ferdig kokt pasta
  • 300 g røkt kjøttpølse i biter (kan utelates)
  • 1 boks hermetiske maiskorn , liten
  • 0,5 l tomatsaus , gjerne ferdig fra glass
  • 100 g revet hvitost
Del

Favorittgrateng

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Superenkel

En klar hverdagfavoritt som du kan lage av "alt"! Her har vi laget en pølsegrateng med makaroni og biter av kjøttpølse og blandet inn det vi hadde av grønnsaker. Bruk oppskriften som inspirasjon, og bruk det du har av rester -  både pasta, grønnsaker og poteter sammen med kjøtt eller fisk kan brukes i gratengen, og du kan godt lage den helt vegetarisk også. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Superenkel

Ingredienser

2  porsjoner
  • 200 g ukokt pasta eller litt mer enn dobbelt med ferdig kokt pasta
  • 300 g røkt kjøttpølse i biter (kan utelates)
  • 1 boks hermetiske maiskorn , liten
  • 0,5 l tomatsaus , gjerne ferdig fra glass
  • 100 g revet hvitost

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken, hvis du ikke har rester du kan bruke. Hell av kokevannet og ha pastaen over i en ildfast form.
  2. Bland i pølsebiter og grønnsaker. Krydre med litt salt og pepper (har du friske urter, så bruk litt av det også).
  3. Varm sausen og smak den til om nødvendig. Hell den i formen og bland forsiktig. Strø ost på toppen.
  4. Stek midt i ovnen på 220 °C til alt er gjennomvarmt og osten er gyllen, ca. 15-20 minutter.

Server gjerne råkost eller salat og godt brød ved siden av.

En grateng kan lages på mange ulike måter, og av nesten alle slags middagsrester. Har du en liten sausrest, kan den drøyes med for eksempel litt rømme eller créme fraîche, en posesaus eller litt tomatpuré. Spagetti eller annen pasta er alltid populært, og passer godt sammen med det meste. Vi har brukt maiskorn og purreløk i vår grateng, men det kan byttes ut eller suppleres med det meste av grønnsaker - alt blir godt med gratinert ost på toppen! 

Vil du variere litt? Da kan vi anbefale denne makaronigratengen. Den er kjempegod!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant