Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Blomkålsuppe
Hjemmelaget blomkålsuppe tar nesten ikke lenger tid å lage enn å vispe sammen en posesuppe. Gevinsten du får ved å lage den selv, er den gode smaken. Toppet med litt sprøtt bacon kan den serveres som middag, eller som en deilig kveldsrett.
- 1 stk. blomkål
- 0.5 stk. løk
- 8 dl vann
- 2 stk. hønsebuljongterning
- 2 dl helmelk
- 6 skive bacon
- 2 stk. vårløk
- 1 stk. baguette
Tirsdag
Seibiff med løk
Sei er med sitt litt mørke kjøtt en anvendelig og smakfull matfisk. Seibiff med løk er god, norsk tradisjonsmat og en velkjent hverdagsklassiker.
- 3 stk. løk
- 2 ss margarin
- 800 g seifilet
- 4 ss hvetemel
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss smør
- 0.5 stk. purre
- 250 g cherrytomat
- 100 g frisk spinat
- 2 ss olivenolje
Onsdag
Kylling- og pastasalat med pesto
Pastasalat med deilig pestodressing, fargerike tomater og saftig kylling. Perfekt sommermat til sene kvelder på terrassen eller når du skal ha med noe godt til sommerfesten.
- 3 stk. kyllingfilet
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 ss margarin
- 2 båt hvitløk
- 200 g pasta
- 2 ss pesto
- 1.5 dl crème fraîche lett, 18 %
- 2 ss olivenolje
- 1 ss soyasaus
- 0.5 stk. lime
- 3 ss frisk basilikum
- 250 g cherrytomat
- 1 pk babyspinat
- 2 ss pinjekjerner
Torsdag
Laks i wok
En rask og herlig wok med laks og raust med friske, sprø grønnsaker - perfekt som travel hverdagsmiddag. Laksen kan du godt bytte ut med for eksempel ørret eller steinbit.
- 600 g laksefilet
- 3 ss soyasaus
- 1 stk. lime
- 1 ss frisk ingefær
- 2 dl fullkornsris
- 1 bunt vårløk
- 2 stk. gul paprika
- 150 g frisk sjampinjong
- 1 stk. rødløk
- 3 båt hvitløk
- 4 ss nøytral olje
- 1 boks hermetiske bambusskudd
- 0.5 dl soyasaus
- 1 dl fiskebuljong (utblandet)
- 1 ts maisenna
Fredag
Hvit pizza med spekeskinke
Hvit pizza med en deilig hvit pizzasaus med urter, toppet med skinke, parmesan og ristede pinjekjerner. Nydelige smaker vi aldri blir lei. Har du tid, så lag din egen pizzadeig fra bunnen, eller bruk ferdig pizzabunn fea butikken.
- 1 stk. fersk pizzabunn, rund
- 3 ss pizzasaus
- 2 dl revet ost
- 0.5 stk. rødløk
- 50 g spekeskinke
- 1 neve frisk spinat
- 50 g parmesan
- 1 ss pinjekjerner
- 1 ss virgin olivenolje
Lørdag
Helgrillet entrecôte med tilbehør
Helgrillet entrecôte med digg tilbehør passer utmerket når du skal lage mat til mange. Når kjøttstykket ligger på grillen og godgjør seg, har du mer en nok tid til å lage tilbehøret og dekke bordet samtidig.
- 2.5 kg entrecôte av storfe
- 2 ts salt
- 1 ts kvernet pepper
- 0.5 stk. rød chili
- 1 ss frisk ingefær
- 4 ss honning
- 2 ss soyasaus
- 2 ss olivenolje
- 4 stk. hjertesalat
Søndag
Sommerkoteletter med grillede grønnsaker
Sommerkoteletter er en sommerhit, og vi liker å servere dem sammen med grillede grønnsaker og urtesmør som smelter på tunga. Hele middagen kan grilles, så kjapt og enkelt er det også!
- 1 stk. rødløk
- 1 stk. aubergine
- 1 stk. grønn squash
- 2 stk. paprika
- 8 stk. frisk sjampinjong
- 250 g cherrytomat
- 2 ss olivenolje
- 100 g smør
- 3 ss frisk timian
- 0.5 stk. sitron
- 0.25 ts pepper
- 4 stk. sommerkoteletter
- 2 ss nøytral olje
Dessert
Fransk kake med jordbær og rabarbra
En sommerlig bløtkake med fransk vri! Dette er kaken Martin Haub fra Bakermesterskapet lager til nasjonaldagen - en garantert suksess for festglade store og små. Med frisk rabarbra og søte jordbær i sesong kan du servere det beste av norsk sommer på ett og samme fat.
- 500 g rabarbra
- 200 g sukker
- 25 g sitronsaft
- 1 ts agar agar
- 500 g rabarbra
- 150 g sukker
- 2 dl vann
- 4 stk. egg
- 120 g sukker
- 120 g hvetemel
- 0.5 ts bakepulver
- 9 stk. gelatinplater
- 200 g rabarbra
- 200 g jordbær
- 150 g sukker
- 5 dl vann
- 1 stk. vaniljestang
- 3 dl kremfløte
- 30 g glukosesirup
- 2 stk. gelatinplater
- 70 g hvit sjokolade
- 400 g jordbær
Restetips
Fransk løksuppe
En klassissk fransk løksuppe er laget av enkle ingredienser, men smaker vidunderlig. Vær tålmodig og la løken steke seg ordentlig gyllenbrun, så er belønningen en helt nydelig suppe!
- 5 stk. løk
- 2 ss nøytral olje
- 0.5 ts sukker
- 2 båt hvitløk
- 1 l kjøttkraft
- 2 stilk frisk timian
- 1 stk. laurbærblad
- 6 skive brød
- 1 ss frisk gressløk
- 200 g revet ost
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






