Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Kylling med søtpotet og grønnkål
Alle middagsretter som kan tilberedes i form eller gryte og som gjør seg selv i ovnen er geniale i en travel hverdag. Kylling overlår er saftig og mørt, og sammen med søtpotet, grønnkål og hvitløk.
- 800 g kylling overlår
- 1 stk. søtpotet
- 250 g grønnkål
- 6 båt hvitløk
- 4 ss olivenolje
- 1 stk. sitron
- 2 ts salt
- 1 ts kvernet pepper
- 1 ss tørket oregano
Tirsdag
Kremet fiskesuppe
Her er en rask og enkel fiskesuppe som varmer godt og smaker nydelig. Om du er glad i reker eller blåskjell, er det kjempegodt i suppa også!
- 6 dl fiskebuljong (utblandet)
- 2 stk. gulrot
- 2 dl melk
- 2 ss hvetemel
- 200 g laks
- 200 g torskefilet
- 1 dl frosne erter
- 1 dl kremfløte
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 ss frisk gressløk
Onsdag
Chili sin carne
Er herlig chili behøver ikke lages med kjøtt! Vi har erstattet kjøttet med ekstra mye grønnsaker, bønner og kikerter - en skikkelig digg vegetarisk hverdagsgryte.
- 2 stk. løk
- 2 stk. gulrot
- 2 stk. rød paprika
- 1 stk. rød chili
- 4 båt hvitløk
- 2 ss nøytral olje
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 0.5 ts chilipulver
- 2 boks hakkede tomater
- 2 ts tomatpuré
- 1 boks hermetiske røde bønner
- 1 boks hermetiske kikerter
- 0.5 stk. lime
Torsdag
Kjøttboller med tomatsaus og pasta
Dette er kanskje den aller mest populære pastaretten hos den yngre garde, etter pasta bolognese. Selv om kjøttboller og tomatsaus er superenkelt å lage, smaker det himmelsk og mer til.
- 600 g kjøttdeig
- 60 g parmesan
- 2 båt hvitløk
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss nøytral olje
- 1 båt hvitløk
- 1 stk. løk
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts sukker
- 1 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 2 ss frisk basilikum
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 500 g fersk tagliatelle
Fredag
Klassisk rakfisk
Rakfisk er en gammel norsk mattradisjon som går tilbake til middelalderen. Her får du oppskriften på klassisk rakfisk med kokte mandelpoteter, smør, rømme, finsnittet rødløk, purre og god lefse.
- 300 g rakfisk
- 0.5 stk. rødløk
- 0.5 stk. purre
- 4 stk. mandelpotet
- 4 ss seterrømme
- 4 stk. lefse
Lørdag
Yoghurtlefser med revet lam
Tynne lefser med bare tre ingredienser, stekt på takke eller i stekepanne og toppet med revet lammekjøtt og auberginedip - en nydelig rett full av spennende smaker. Har du rester av for eksempel lammestek, er dette en super rett å lage!
- 3 dl gresk yoghurt
- 3 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 2 stk. ferdig stekt lammeskank
- 0.5 stk. rødløk
- 2 stk. grønn paprika
- 2 stilk bladpersille
- 0.5 stk. granateple
- 160 g auberginedip
Søndag
Porchetta – Italiensk ribberull
Hva med ribbe på italiensk vis? I Italia lages ofte Porchetta av hel pattegris - her har vi nøyd oss med et godt stykke tynnribbe. Ribben fylles med appelsin, løk og deilige krydder, før den rulles og stekes.
- 2 kg tynnribbe
- 1 pk bladpersille
- 6 båt hvitløk
- 8 blad frisk salvie
- 0.5 stk. løk
- 1 stk. appelsin
- 2 ts fennikelfrø
- 4 ts salt
- 2 ts pepper
- 1 ss nøytral olje
- 12 stk. løk
- 2 stk. grønn paprika
- 75 g hasselnøtter
- 2 ss smør
- 4 ss honning
Dessert
Smultringer
Smultringer hører julen til, og er for mange et av de tradisjonelle sju slag, som må på bordet i jula. Smultringer smaker nydelig ellers i året også, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Smultringer er fine å fryse.
- 4 stk. egg
- 250 g sukker
- 1 dl kremfløte
- 100 g smør
- 1 ts revet sitronskall
- 500 g hvetemel
- 0.25 ts malt kardemomme
- 1 ts hornsalt
- 3 pk smult
Restetips
Stekt ris
Stekt ris er ikke bare en superenkel og rask middag du kan lage en travel hverdag. Retten er også perfekt for å bruke opp rester av kokt ris, grønnsaker og pålegg, eller andre rester av kjøtt. Her er det bare å bruke fantasien!
- 4 stk. egg
- 2 stk. vårløk
- 2 ss nøytral olje
- 5 dl kokt ris
- 2 ss soyasaus
- 1 ss sesamolje
- 1 ss sesamfrø
- 1 dl frisk koriander
- 0.5 ss chiliflakes
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.







