Om oss

MatPrat er kommunikasjonskonseptet til Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap.

Vårt formål er å fremme omsetning av norskprodusert egg og kjøtt, samt bidra til økt verdiskapning for disse råvarene. Dette gjør vi blant annet gjennom å bygge kunnskap om råvarene og formidle råd og inspirasjon til forbrukerne.

Vår markedsføring er generisk, det vil si at vi ikke er knyttet til en merkevare men til en varegruppe. Vi er en merkenøytral aktør som jobber på vegne av hele den norske egg- og kjøttbransjen.

MatPrat finansieres av omsetningsavgiften, en avgift bonden betaler inn til tre omsetningsfond når hun/han leverer produktene sine til foredling og salg. Noen av disse midlene tildeles merkenøytral opplysningsvirksomhet og andre faglige tiltak. Midlene forvaltes av Omsetningsrådet med Landbruksdirektoratet som sekretariat for rådet.

MatPrat er fullfinansiert av den norske egg- og kjøttproduserende bonden, og vi er stolte over å være ambassadører for de fantastiske råvarene som landbruket leverer.

Her finner du årsrapporten for 2017

Her finner du årsrapporten for 2016

Her finner du årsrapporten for 2015


Ledelse

  • Dag Henning Reksnes

    Dag Henning Reksnes    Direktør

    Dag Henning er utdannet innen samfunnsfag og ledelse og har bakgrunn fra undervisning, avis, offentlig forvaltning, næringsorganisasjoner, kommunikasjonsbyrå, næringsmiddelbransjen, styrearbeid og eget firma. Han har overordnet ansvar for hele OEK og MatPrat.

Stab

  • Jeanette Torp

    Jeanette Torp    Innovasjonssjef

    Jeanette er utdannet Sivilmarkedsfører og har bakgrunn fra marketing, strategi og markedsanalyser i en rekke bransjer. Hun har ansvar for MatPrats innovasjoner og strategiske utvikling innenfor konsepter, produkter og teknologiske løsninger.

  • Trine Thorkildsen

    Trine Thorkildsen    Fagsjef ernæring, bærekraft og dyrevelferd

    Trine har en mastergrad i samfunnsernæring og er overordnet ansvarlig for faglig innhold og prosjekter knyttet til områdene ernæring og helse, bærekraft og dyrevelferd. Hun skal holde OEK oppdatert på relevant kunnskap innenfor disse områdene.

  • Karl Reite

    Karl Reite    Personalsjef

    Karl er utdannet cand mag i realfag med tilleggsutdannelse i administrasjon og ledelse. Han har 10 års undervisningserfaring og 30 år som personalsjef i kommunal forvaltning og kjøttbransjen. Karl håndterer personaladministrative oppgaver, generelle HR spørsmål, jus og avtaleforhold, personalforsikringer og pensjonsordninger.

  • Eilin Lundekvam By

    Eilin Lundekvam By    Ernæringsfaglig rådgiver

    Eilin har bachelor- og mastergrad i samfunnsernæring. Hun produserer mat- og ernæringsfaglig innhold til egne medier og andre kanaler, samt bidrar til å ivareta det ernæringsfaglige i MatPrat/OEK. Eilin er opptatt av å formidle sunt kosthold på en engasjerende, forståelig og korrekt måte.

  • Jenny Arsenyuk

    Jenny Arsenyuk    Økonomi- og regnskapsansvarlig

    Jenny har en bachelorgrad i økonomi med fordypning i strategi og styringssystemer og en bachelorgrad i internasjonale økonomiske relasjoner. Med allsidig erfaring fra regnskaps- og virksomhetscontrolling, har hun jobbet med effektivisering og digitalisering i en rekke bransjer. Hun er lidenskapelig opptatt av forretningsutvikling og kommersialisering i den digitale verden og har en aktiv rolle i slike prosjekter. I tillegg er Jenny ansvarlig for økonomistyring, økonomiplanlegging og regnskapsoppfølging. Jenny er vår DPO og har ansvar for GDPR.

Konseptutvikling, produksjon og marketing

  • Mariann Sletten

    Mariann Sletten    Marketingsjef/ Avdelingsleder for konseptutvikling, produksjon og marketing

    Mariann er utdannet i markedskommunikasjon og har bakgrunn fra mediebransjen. Hun har et overordnet ansvar for egne, kjøpte og fortjente medier, i tillegg til konseptutvikling og innovasjon.

  • Hanne Svärd

    Hanne Svärd    Rådgiver egne medier

    Hanne har ansvar for struktur og videreutvikling av våre tekniske løsninger på alle plattformer. Det inkluderer både nye tjenester og eksisterende nettsider som matprat.no, matstart.no, matbilder.no, farikal.no og matopedia.no, apper, mobiltjenester, og MatPrat-kampanjer i digitale medier. Hanne har også et overordnet prosjektlederansvar.

  • Ragnhild Kolvereid

    Ragnhild Kolvereid    Rådgiver film

    Ragnhild er for tiden ute i fødselspermisjon. Ragnhild er utdannet innen ernæring, og er lidenskapelig opptatt av mat, -formidling og visuell kommunikasjon. Hun er ansvarlig for filmproduksjon, og har også hovedansvar for vårt arbeid med reinsdyrkjøtt. Ragnhild prosjektleder kampanjer og produserer matfaglig innhold til egne medier og andre kanaler.

  • Ann-Christin Bru

    Ann-Christin Bru    Rådgiver marketing

    Ann-Christin er utdannet kokk og har en bachelorgrad i kostøkonomi og matvitenskap. Hun har ansvar for publisering av innhold på våre digitale plattformer, med spesielt ansvar for forsiden på matprat.no, for MatFolket og våre egne kampanjesider.

  • Veronica Dånmark Vatn

    Veronica Dånmark Vatn    Rådgiver marketing

    Veronica har en bachelorgrad i samfunnsernæring og en master i helsefagvitenskap med fordypning i sensorikk. Hun er ansvarlig for sosiale medier, og er prosjektleder for vårt arbeid med reinsdyrkjøtt.

  • Bjørn Tore Teigen

    Bjørn Tore Teigen    Matrådgiver/ egg- og kjøttfaglig ansvarlig

    Bjørn Tore er utdannet Diplompølsemakermester og har ansvaret for å sikre det egg- og kjøttfaglige på kontoret. Han er også prosjektleder for råvaren lam og vår grillekspert. Han produserer også innhold til våre egne medier og andre kanaler.

  • Marit Løvbrøtte

    Marit Løvbrøtte    Matrådgiver

    Marit er utdannet markedsfører i tillegg til at hun er faglærer i helse, ernæring og miljø. Marit har et spesielt ansvar for seksjonen MatNyttig, i tillegg til at hun produserer og sender ut nyhetsbrev til våre brukere. Marit produserer matfaglig innhold til våre egne medier og andre kanaler.

  • Britt Marlene Kåsin

    Britt Marlene Kåsin    Matrådgiver

    Britt Marlene har en bachelorgrad i samfunnsernæring, og en master helsefagvitenskap. Hun har en aktiv rolle på vårt utviklingskjøkken, og produserer mat- og ernæringsfaglig innhold til våre kanaler. Britt Marlene er også prosjektleder for råvaren egg, og innholdsansvarlig for matstart.no.

  • Anette Fjelleng Hansen

    Anette Fjelleng Hansen    Matrådgiver

    Anette er utdannet kokk og har bachelor i samfunnsernæring. Hun er opptatt av mat og matglede, med et særlig fokus på barn og unge. Anette har en aktiv rolle i på utviklingskjøkkenet og hun produserer mat- og ernæringsfaglig innhold til egne medier og andre kanaler.

  • Cecilie Maske

    Cecilie Maske    Matrådgiver

    Cecilie er utdannet kokk og faglærer i helse, ernæring og miljø. Hun har allsidig erfaring fra restaurantbransjen og fra undervisning. Som matrådgiver har Cecilie en aktiv rolle i utviklingskjøkkenet og produserer matfaglig innhold til egne medier og andre kanaler.

  • Mats

    Mats    chatbot

    Mats er en robot. Eller en chatbot, altså en robot du kan snakke med. Han er ganske ny i jobben sin på MatPrat, og vil veldig gjerne prate med deg. Du treffer han i Messenger, enten ved å søke opp MatPrat der eller ved å klikke på «Send melding»-knappen på Facebook-siden til MatPrat.

  • Silje Hådi-Siverts

    Silje Hådi-Siverts    Filmrådgiver

    Silje er utdannet innen markedskommunikasjon og har i 12 år jobbet i krysningspunktet mellom redaksjonelt innhold og reklame. Hun er filmprodusent med bakgrunn som journalist, regissør og konseptutvikler i TV-bransjen og videre som produsent av reklamefilm. Nå har hun ansvar for filminnhold i MatPrat sine kanaler, utvikler filmkonsepter og produserer film internt. Hun har også ansvar for filmproduksjoner i samarbeid med eksterne produksjonsmiljøer. Silje brenner for de gode historiene og er veldig opptatt av historiefortelling unikt tilpasset til ulike medier og kanaler.

Kommunikasjon, samfunnskontakt og analyse

  • Anja Johansen

    Anja Johansen    Kommunikasjonssjef /Avdelingsleder for kommunikasjon, samfunnskontakt og analyse

    Anja er leder for avdelingen for kommunikasjon og samfunnskontakt. Denne avdelingen har overordnet ansvar for alt arbeid mot bransje, skole, markedssituasjon, analyser, innsikt, intern og ekstern kommunikasjon. Hun er utdannet innenfor strategisk kommunikasjon og har flere års erfaring på tvers av ulike bransjer.

  • Gunnar Thoen

    Gunnar Thoen    Markedsanalytiker

    Gunnar er utdannet innen samfunnsvitenskap og har ansvar for å holde kontoret løpende oppdatert på utviklingen i markedet gjennom innhenting og bearbeiding av markedsinformasjon og innsikt om forbrukere, trender, markedet, produkter, bransje og handel.

  • Even Nordahl

    Even Nordahl    Seniorrådgiver samfunn og bransje

    Even har lang fartstid fra opplysningsvirksomhet, og har bred matfaglig- og markedsfaglig utdanning og -kompetanse. Even har sterk råvare- og verdikjedekunnskap, og jobber med våre satsninger mot bransje og handel for å bidra til forbrukerorientert utvikling.

  • Kristin Aamot Juliebø

    Kristin Aamot Juliebø    Kommunikasjonskonsulent

    Kristin har en bachelorgrad i PR og markedskommunikasjon fra Handelshøyskolen BI. Hun har tidligere jobbet som kommunikasjonsrådgiver i byrå og som freelancer. Kristin har blant annet erfaring med sosiale medier, innholdsproduksjon, kampanjeplanlegging og utarbeidelse av markedsstrategier. I MatPrat er hun ansvarlig for all kommunikasjon og aktiviteter knyttet til de ulike råvarene. Kristin er i tillegg redaktør for nyhetsrommet og pressekontakt.

  • Hanne-Mari Mannerud

    Hanne-Mari Mannerud    Kommunikasjonskonsulent

    Hanne-Mari brenner for god kommunikasjon, og er utdannet innenfor PR og markedskommunikasjon. I MatPrat jobber hun blant annet med utarbeiding av kommunikasjonsplaner innenfor ulike råvarer og arrangementer, kampanjeplanlegging, tekstproduksjon og innsalg, samt er pressekontakt for nyhetsrommet.

  • Anne Cecilie Helene Zondag

    Anne Cecilie Helene Zondag    Samfunnsanalytiker

    Anne er utdannet kultursosiolog og har bakgrunn fra analyseinstitutt som rådgiver og analytiker. Til daglig jobber Anne med å skaffe innsikt om forbruker, samt å holde kontoret oppdatert på viktige samfunnstrender knyttet til mat, miljø, helse og teknologi.