Ingredienser

  • 800 g kylling overlår
  • 1 stk. søtpotet
  • 250 g grønnkål
  • saften av 1 stk. sitron
  • 6 båter hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss tørket oregano
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
Del

Kylling med søtpotet og grønnkål

(2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Alle middagsretter som kan tilberedes i form eller gryte og som gjør seg selv i ovnen er geniale i en travel hverdag.  Kylling overlår er saftig og mørt, og sammen med søtpotet, grønnkål og hvitløk.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 800 g kylling overlår
  • 1 stk. søtpotet
  • 250 g grønnkål
  • saften av 1 stk. sitron
  • 6 båter hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss tørket oregano
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Tørk kyllingbitene med litt tørkepapir og la dem ligge og temperere seg mens du forbereder resten av ingrediensene.
  2. Skrell søtpoteten og skjær den i grove biter. Vask grønnkål og skjær vekk det groveste av stilken. Grovhakk hvitløk.
  3. Ha litt olje i bunnen av en stor ildfast form eller langpanne. Legg kyllingbiter, søtpotet, grønnkål og hvitløk utover i formen slik at det ikke ligger oppå hverandre. Press sitronsaften og fordel den i pannen. Drypp over olivenolje og krydre med salt, pepper og oregano.
  4. Plasser formen midt i ovnen på 200 °C og stek i 20-25 minutter til kyllingbitene er gjennomstekt og søtpoteten har fått fin, gyllen farge. Grønnkålen kan bli litt mørk i kantene.

Server kyllingformen med ris eller godt brød. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant