Kylling med søtpotet og grønnkål

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Alle middagsretter som kan tilberedes i form eller gryte og som gjør seg selv i ovnen er geniale i en travel hverdag.  Kylling overlår er saftig og mørt, og sammen med søtpotet, grønnkål og hvitløk.

Ingredienser

  • 800 g kylling overlår
  • 1 stk søtpotet
  • 250 g grønnkål
  • saften av 1 stk sitron
  • 6 båter hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss tørket oregano
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Tørk kyllingbitene med litt tørkepapir og la dem ligge og temperere seg mens du forbereder resten av ingrediensene.
  2. Skrell søtpoteten og skjær den i grove biter. Vask grønnkål og skjær vekk det groveste av stilken. Grovhakk hvitløk.
  3. Ha litt olje i bunnen av en stor ildfast form eller langpanne. Legg kyllingbiter, søtpotet, grønnkål og hvitløk utover i formen slik at det ikke ligger oppå hverandre. Press sitronsaften og fordel den i pannen. Drypp over olivenolje og krydre med salt, pepper og oregano.
  4. Plasser formen midt i ovnen på 200 °C og stek i 20-25 minutter til kyllingbitene er gjennomstekt og søtpoteten har fått fin, gyllen farge. Grønnkålen kan bli litt mørk i kantene.

Server kyllingformen med ris eller godt brød. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.