Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Yoghurtlefser med revet lam

Yoghurtlefser med revet lam

Ingredienser

porsjoner

Yoghurtlefser

  • 3 dl gresk yoghurt
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Til servering

  • 2 stk. ferdig stekt lammeskank
  • 2 stk. tyrkiske grønn paprika
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 stilker bladpersille
  • 0,5 stk. granateple
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tynne lefser med bare tre ingredienser, stekt på takke eller i stekepanne og toppet med revet lammekjøtt og auberginedip - en nydelig rett full av spennende smaker. Har du rester av for eksempel lammestek, er dette en super rett å lage!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Yoghurtlefser

  • 3 dl gresk yoghurt
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Til servering

  • 2 stk. ferdig stekt lammeskank
  • 2 stk. tyrkiske grønn paprika
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 stilker bladpersille
  • 0,5 stk. granateple

Slik gjør du

  1. Bland yoghurt, det meste av hvetemelet og salt i en arbeidsbolle og elt det sammen til en myk, men ikke klebrig deig. Tilsett litt mer mel om nødvendig.
  2. Del deigen i fire like store deler. Dryss mel på benken og kjevle ut så tynt som mulig.
  3. Stek en og en lefse på takke eller i tørr stekepanne. Snu lefsene når de begynner å få brune flekker og stek ferdig på andre siden. Hold lefsene varme i et rent kjøkkenhåndkle.
  4. Plukk kjøttet av lammeskankene (eller bruk rester) og del det i små biter som mulig med fingrene. Varm det gjerne i stekepannen eller i litt vann, og fordel det på lefsene sammen med auberginedip, rødløk i tynne skiver, tyrkisk paprika i ringer, hakket bladpersille og granateplekjerner.

I denne retten kan du godt bruke rester av lammestek. Skjær restekjøttet i biter, og følg oppskriften som beskrevet.

Auberginedip kan byttes med tzatziki, gresk yoghurt eller rømme, og kjøttet kan godt være rester av lammestek eller annet kjøtt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lam med en smak av verden

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7869, server:MP-PRD-WEB12 02.03.2024 01:03:48