Yoghurtlefser med revet lam

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Tynne lefser av bare tre ingredienser, stekt på takke eller i stekepanne og toppet med revet lammekjøtt og auberginedip - en nydelig rett full av spennende smaker.

Ingredienser

Yoghurtlefster

  • 3 dl gresk yoghurt
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Til servering

  • 2 stk ferdig stekt lammeskank
  • 2 stk tyrkiske grønn paprika
  • ½ stk rødløk
  • 2 stilker bladpersille
  • ½ stk granateple

Slik gjør du

  1. Bland yoghurt og det meste av hvetemelet og salt i en arbeidsbolle og elt det sammen til en myk, men ikke klebrig deig. Tilsett litt mer mel om nødvendig.
  2. Del deigen i fire like store deler. Dryss mel på benken og kjevle ut så tynt som mulig.
  3. Stek en og en lefse på takke eller i tørr stekepanne. Snu lefsene når de begynner å få brune flekker og stek ferdig på andre siden. Hold lefsene varme i et rent kjøkkenhåndkle.
  4. Plukk kjøttet av lammeskankene og del det i så små biter som mulig med fingrene. Varm det gjerne i stekepannen eller i litt vann, og fordel det på lefsene sammen med auberginedip, rødløk i tynne skiver, tyrkisk paprika i ringer, hakket bladpersille og granateplekjerner.

Auberginedip kan byttes med tzatziki, gresk yoghurt eller rømme, og kjøttet kan godt være rester av lammestek eller annet kjøtt.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.