Yoghurtlefser med revet lam

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Tynne lefser av bare tre ingredienser, stekt på takke eller i stekepanne og toppet med revet lammekjøtt og auberginedip - en nydelig rett full av spennende smaker.

Ingredienser

Yoghurtlefster

  • 3 dl gresk yoghurt
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Til servering

  • 2 stk. ferdig stekt lammeskank
  • 2 stk. tyrkiske grønn paprika
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 stilker bladpersille
  • 0,5 stk. granateple

Slik gjør du

  1. Bland yoghurt og det meste av hvetemelet og salt i en arbeidsbolle og elt det sammen til en myk, men ikke klebrig deig. Tilsett litt mer mel om nødvendig.
  2. Del deigen i fire like store deler. Dryss mel på benken og kjevle ut så tynt som mulig.
  3. Stek en og en lefse på takke eller i tørr stekepanne. Snu lefsene når de begynner å få brune flekker og stek ferdig på andre siden. Hold lefsene varme i et rent kjøkkenhåndkle.
  4. Plukk kjøttet av lammeskankene og del det i så små biter som mulig med fingrene. Varm det gjerne i stekepannen eller i litt vann, og fordel det på lefsene sammen med auberginedip, rødløk i tynne skiver, tyrkisk paprika i ringer, hakket bladpersille og granateplekjerner.

Auberginedip kan byttes med tzatziki, gresk yoghurt eller rømme, og kjøttet kan godt være rester av lammestek eller annet kjøtt.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.