Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Kyllinggryte med grønnsaker
Lag en fargesterk gryte med norsk kylling og gode grønnsaker som du ofte har i kjøleskapet. Her har vi brukt potet, gulrot, selleri, løk og tomat. Enkelt, kjapt og supergodt!
- 8 stk. potet
- 3 stk. gulrot
- 6 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 1 stk. løk
- 1 ss nøytral olje
- 2 ss tomatpuré
- 8 dl vann
- 2 stk. hønsebuljongterning
- 1 ts fennikelfrø
- 450 g kyllingfilet
- 2 ss nøytral olje
- 3 stk. tomat
Tirsdag
Pasta med kremet sopp
En enkel pastarett med sopp og spinat i en deilig fløtesaus. Her kan du like gjerne bruke selvplukket sopp som sopp fra butikken.
- 200 g sopp
- 0.5 stk. løk
- 1 båt hvitløk
- 2 ss smør
- 3 dl matfløte
- 1 ss soyasaus
- 400 g tagliatelle
- 100 g frisk spinat
- 4 ss parmesan
Onsdag
Lysing med potetmos og pistasjpesto
Kommer du over lysing i fiskedisken, så benytt anledningen og tilbered et nydelig fiskemåltid med denne delikate fisken med hvitt og fast kjøtt. Hjemmelaget potetmos og pesto er nydelig følge.
- 800 g lysingfilet (uten skinn og ben)
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 50 g bladpersille
- 50 g ruccula
- 50 g usaltede pistasjnøtter
- 1 båt hvitløk
- 30 g parmesan
- 1 dl olivenolje
- 10 stk. potet
- 2 dl melk
- 2 ss smør
- 0.25 ts revet muskatnøtt
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss margarin
Torsdag
Flesk og duppe
Tykke, sprøstekte skiver med flesk, kålrotstappe, kokte poteter og duppe som er en tykk hvit saus. Dette er en enkel, velkjent og velsmakende husmannskost i hele landet. Tilbehøret varierer fra region til region, og kan være kokte gulrøtter, rotmos eller kålstuing. Duppen kan være smakt til med urter, løk eller gressløk.
- 1 kg kålrot
- 1 l vann
- 1 dl kremfløte
- 3 ss smør
- 2 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 5 dl melk
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 800 g lettsaltet sideflesk
- 2 ss margarin
- 800 g potet
- 2 ss frisk persille
Fredag
Burger med baconmarmelade
Saftig burger med baconmarmelade - søtt, salt og spicy! Topp burgeren med ost, epleskiver, aïoli og spinat for masse smak og crunch. Perfekt når du har lyst på skikkelig kosemat i julen.
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. rød chili
- 2 ss nøytral olje
- 200 g bacon
- 1 dl lønnesirup
- 1 ss brunt sukker
- 0.5 ts sennepsfrø
- 250 g cherrytomat
- 2 ss akevitt
- 2 ss rødvinseddik
- 1 ss bladpersille
- 300 g kjøttdeig
- 0.5 ts salt
- 1 ts kvernet pepper
- 1 ss smør
- 4 skive hvitost
- 2 stk. brioche hamburgerbrød
- 1 stk. eple
- 2 ss aïoli
- 1 dl babyspinat
Lørdag
Tyrkisk Güvec
Denne tradisjonelle tyrkiske lammegryten med masse grønnsaker er enkel å tilberede, og steker ferdig i ovnen mens du gjør andre ting.
- 800 g benfritt grytekjøtt av lam
- 1 stk. aubergine
- 1 stk. løk
- 0.5 kg potet
- 1 stk. grønn squash
- 6 stk. grønn paprika
- 1 stk. rød paprika
- 4 ss olivenolje
- 2 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 ts paprikapulver
- 0.5 l lammekraft
- 0.5 bunt bladpersille
Søndag
Kokt kveite
Kveite tilberedt på tradisjonelt vis smaker fantastisk og er for mange et fast innslag på julemenyen. Kokt kveite er enkelt å få til og smaker himmelsk.
- 600 g potet
- 1 stk. agurk
- 2 ss vann
- 1 ss sukker
- 2 ss eddik, 7 %
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 200 g smør
- 2 dl kremfløte
- 1 ss frisk kruspersille
- 1 ss sitronsaft
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 800 g kveite i skiver
- 2 l vann
- 1 dl salt
- 1 ss eddik, 7 %
Dessert
Eplekake i langpanne
En saftig eplekake er noe som blir tatt godt imot blant både store og små. Kaken passer utmerket å servere på dugnad eller i barnebursdag. Om høsten får du friske, sprø norske epler i sesong, som gjør kaken ekstra god på smak.
- 800 g eple
- 1 stk. sitron
- 500 g smør
- 450 g sukker
- 8 stk. egg
- 500 g hvetemel
- 3 ts vaniljesukker
- 3 ts bakepulver
- 2 ss smør
- 1 ss sukker
- 0.5 ss malt kanel
- 50 g mandler
Restetips
Grønnsaksuppe med pølse
Denne suppa kan varieres i det uendelige avhengig av hva du har i kjøleskapet og hvilke grønnsaker du liker.
- 1 stk. røkt kjøttpølse
- 0.5 stk. løk
- 3 stk. potet
- 100 g sellerirot
- 2 stk. gulrot
- 100 g kålrot
- 0.5 stk. purre
- 0.5 stk. brokkoli
- 1 l vann
- 1 stk. kyllingbuljongterning
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






