Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for sunne, raske og gode måltider som passer både barn å voksne.
Ukemeny
Mandag
Kyllinggryte med grønnsaker
Lag en fargesterk gryte med norsk kylling og gode grønnsaker som du ofte har i kjøleskapet. Her har vi brukt potet, gulrot, selleri, løk og tomat. Enkelt, kjapt og supergodt!
- 8 stk. potet
- 3 stk. gulrot
- 6 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 1 stk. løk
- 1 ss nøytral olje
- 2 ss tomatpuré
- 8 dl vann
- 2 stk. hønsebuljongterning
- 1 ts fennikelfrø
- 450 g kyllingfilet
- 2 ss nøytral olje
- 3 stk. tomat
Tirsdag
Pasta med kremet sopp
En enkel pastarett med sopp og spinat i en deilig fløtesaus. Her kan du like gjerne bruke selvplukket sopp som sopp fra butikken.
- 200 g sopp
- 0.5 stk. løk
- 1 båt hvitløk
- 2 ss smør
- 3 dl matfløte
- 1 ss soyasaus
- 400 g tagliatelle
- 100 g frisk spinat
- 4 ss parmesan
Onsdag
Lysing med potetmos og pistasjpesto
Kommer du over lysing i fiskedisken, så benytt anledningen og tilbered et nydelig fiskemåltid med denne delikate fisken med hvitt og fast kjøtt. Hjemmelaget potetmos og pesto er nydelig følge.
- 800 g lysingfilet (uten skinn og ben)
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 50 g bladpersille
- 50 g ruccula
- 50 g usaltede pistasjnøtter
- 1 båt hvitløk
- 30 g parmesan
- 1 dl olivenolje
- 10 stk. potet
- 2 dl melk
- 2 ss smør
- 0.25 ts revet muskatnøtt
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss margarin
Torsdag
Flesk og duppe
Tykke, sprøstekte skiver med flesk, kålrotstappe, kokte poteter og duppe som er en tykk hvit saus. Dette er en enkel, velkjent og velsmakende husmannskost i hele landet. Tilbehøret varierer fra region til region, og kan være kokte gulrøtter, rotmos eller kålstuing. Duppen kan være smakt til med urter, løk eller gressløk.
- 1 kg kålrot
- 1 l vann
- 1 dl kremfløte
- 3 ss smør
- 2 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 5 dl melk
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 800 g lettsaltet sideflesk
- 2 ss margarin
- 800 g potet
- 2 ss frisk persille
Fredag
Burger med baconmarmelade
Saftig burger med baconmarmelade - søtt, salt og spicy! Topp burgeren med ost, epleskiver, aïoli og spinat for masse smak og crunch. Perfekt når du har lyst på skikkelig kosemat i julen.
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. rød chili
- 2 ss nøytral olje
- 200 g bacon
- 1 dl lønnesirup
- 1 ss brunt sukker
- 0.5 ts sennepsfrø
- 250 g cherrytomat
- 2 ss akevitt
- 2 ss rødvinseddik
- 1 ss bladpersille
- 300 g kjøttdeig
- 0.5 ts salt
- 1 ts kvernet pepper
- 1 ss smør
- 4 skive hvitost
- 2 stk. brioche hamburgerbrød
- 1 stk. eple
- 2 ss aïoli
- 1 dl babyspinat
Lørdag
Tyrkisk Güvec
Denne tradisjonelle tyrkiske lammegryten med masse grønnsaker er enkel å tilberede, og steker ferdig i ovnen mens du gjør andre ting.
- 800 g benfritt grytekjøtt av lam
- 1 stk. aubergine
- 1 stk. løk
- 0.5 kg potet
- 1 stk. grønn squash
- 6 stk. grønn paprika
- 1 stk. rød paprika
- 4 ss olivenolje
- 2 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 ts paprikapulver
- 0.5 l lammekraft
- 0.5 bunt bladpersille
Søndag
Kokt kveite
Kveite tilberedt på tradisjonelt vis smaker fantastisk og er for mange et fast innslag på julemenyen. Kokt kveite er enkelt å få til og smaker himmelsk.
- 600 g potet
- 1 stk. agurk
- 2 ss vann
- 1 ss sukker
- 2 ss eddik, 7 %
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 200 g smør
- 2 dl kremfløte
- 1 ss frisk kruspersille
- 1 ss sitronsaft
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 800 g kveite i skiver
- 2 l vann
- 1 dl salt
- 1 ss eddik, 7 %
Dessert
Eplekake i langpanne
En saftig eplekake er noe som blir tatt godt imot blant både store og små. Kaken passer utmerket å servere på dugnad eller i barnebursdag. Om høsten får du friske, sprø norske epler i sesong, som gjør kaken ekstra god på smak.
- 800 g eple
- 1 stk. sitron
- 500 g smør
- 450 g sukker
- 8 stk. egg
- 500 g hvetemel
- 3 ts vaniljesukker
- 3 ts bakepulver
- 2 ss smør
- 1 ss sukker
- 0.5 ss malt kanel
- 50 g mandler
Restetips
Grønnsaksuppe med pølse
Denne suppa kan varieres i det uendelige avhengig av hva du har i kjøleskapet og hvilke grønnsaker du liker.
- 1 stk. røkt kjøttpølse
- 0.5 stk. løk
- 3 stk. potet
- 100 g sellerirot
- 2 stk. gulrot
- 100 g kålrot
- 0.5 stk. purre
- 0.5 stk. brokkoli
- 1 l vann
- 1 stk. kyllingbuljongterning
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Lag høstens gode gryter
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!






