Grønnsaksuppe med pølse

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Denne suppa kan varieres i det uendelige avhengig av hva du har i kjøleskapet og hvilke grønnsaker du liker.

Ingredienser

  • 1 stk røkt kjøttpølse
  • ½ stk løk
  • 3 stk potet
  • 100 g sellerirot
  • 2 stk gulrot
  • 100 g kålrot eller hodekål
  • ½ stk purre
  • ½ stk brokkoli
  • 1 l vann
  • 1 stk kyllingbuljongterning

Slik gjør du

  1. Skjær pølse i passe store biter. Finhakk løk.
  2. Skrell poteter og resten av grønnsakene. Skjær poteter, sellerirot, gulrøtter og kålrot i terninger. Skjær purre i skiver og brokkoli i små buketter (og skjær stilken i biter)
  3. Kok opp vann og buljong. Ha i poteter og grønnsaker og kok dem i ca. 8 minutter til de er møre. 
  4. Tilsett pølsebitene og la dem bli varme. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne med brød ved siden av.

Denne suppa kan variere i det uendelige avhengig av hva du har i kjøleskapet og hvilke grønnsaker du liker. Du kan også tilsette pasta, ris, kikerter, linser eller bønner for å gjøre den drøyere, chili og hvitløk for å gjøre den hottere eller en fløteskvett for å gjøre den mildere. Litt revet parmesan eller annen ost på toppen er ekstra godt. Lager du en stor porsjon kan du mette mange, eller så har du middag i flere dagen – bare husk at du varmer opp det du har tenkt å spise!
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.