Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Grillet blomkål med lime og chili
Blomkål er en favoritt for mange, og egner seg godt på grillen – enten som en selvstendig vegansk rett, eller som tilbehør til annen grillmat. Lime og chili tilfører syre og sting til den milde smaken.
- 2 stk. blomkål
- 2 stk. lime
- 0.5 dl olivenolje
- 2 båt hvitløk
- 1 ss honning
- 2 ss paprikapulver
- 1 ts chilipulver
- 0.5 ts kvernet pepper
- 0.5 potte frisk koriander
Tirsdag
Grillet makrell med lun potetsalat
Grillet makrell er skikkelig sommermat! Fisken griller du raskt samtidig som den lune potetsalaten gjør seg ferdig på grillen. Etterpå er det bare å nyte!
- 700 g makrell
- 500 g potet
- 1 pk reddik
- 3 stk. vårløk
- 2 ss frisk gressløk
- 50 g smør
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 ss nøytral olje
Onsdag
Pannbiff
En saftig pannebiff med svensk opphav er et knallgodt alternativ til våre norske kjøttkaker. Pannebiff blir tradisjonelt servert med agurksalat, poteter og sjysaus.
- 2 stk. løk
- 1 ts smør
- 3 stk. potet
- 1 dl matfløte
- 2 stk. egg
- 2 dl griljermel
- 1 dl kyllingbuljong (utblandet)
- 1 ss soyasaus
- 400 g kjøttdeig
- 400 g kjøttdeig av svin
- 2 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 2 ss margarin
- 4 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 2 ts maisenna
- 1 ss vann
- 2 stk. agurk
- 2 ss eddik, 7 %
- 2 ss sukker
- 2 ss vann
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
Torsdag
Svinebiff med gresk linsesalat
Renskåret svinekjøtt i saftige biffer er deilig hverdagsmat. Gi dem et touch av Hellas,og server dem med denne smaksrike linsesalaten.
- 2 stk. laurbærblad
- 2 båt hvitløk
- 400 g grønne linser
- 4 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 1 stk. løk
- 1 stk. rød paprika
- 2.5 dl valnøttkjerner
- 4 ss balsamicoeddik
- 2 ss honning
- 2 båt hvitløk
- 1 ss sennep
- 1 ss tørket oregano
- 0.5 stk. sitron
- 4 ss olivenolje
- 2 ss bladpersille
- 600 g ytrefilet av svin i skiver (svinefilet)
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 2 ss olivenolje
Fredag
Blåskjellsuppe med tomat og safran
Safran og tomat setter både farge og særegen, fantastisk smak på denne deilige, mettende blåskjellsuppen. Husk at det er viktig å sjekke blåskjellvarselet for å være sikker på at skjellene er ok å spise!
- 2 kg friske blåskjell
- 1 klype safran
- 1 bunt vårløk
- 2 båt hvitløk
- 2 ss smør
- 1 stk. laurbærblad
- 2 kvist frisk timian
- 0.25 ts chilipulver
- 4 dl hønsebuljong (utblandet)
- 1 boks hakkede tomater
- 3 dl kremfløte
- 1 stk. sitron
Lørdag
Lammemedaljonger på grill
En saftig lammemedaljong er helgematen sin det. Medaljonger tar man fra ytrefileten som er noe det møreste kjøttet du kan kommer bort i. Kjøttet er smakfullt og kan kombineres med de fleste smaker og krydder. Den syrlige smaken hos tomat kombinert med ost gjør dette til en nydelig hovedrett av lam.
- 800 g ytrefilet av lam
- 2 ss olivenolje
- 2 ss balsamicoeddik
- 2 båt hvitløk
- 6 skive mozzarella
- 2 stk. plommetomat
- 12 blad frisk basilikum
- 1 stk. sitron
- 1 pk feldsalat
Søndag
Helstekt flatbird
Flatbird er en hel kylling som er delt på midten og brettet ut slik at den blir flat. Kjøp den ferdig utbrettet eller gjør jobben selv med en hel kylling. Med friske urter under skinnet tilfører du masse ekstra god smak.
- 2 ss smør
- 1 stk. rød chili
- 3 ss frisk timian
- 1 båt hvitløk
- 1 stk. flatbird (ca 1.5 kg)
- 250 g cherrytomat
- 250 g sjalottløk
Dessert
Opp-ned kake med bringebær
Har du bringebær i hagen? Eller kanskje har du plukket noen i skogen? Her er oppskriften på en dekorativ og enkel kake. Mandelmelet setter en ekstra god smak på kaken.
- 250 g bringebær
- 1 ts smør
- 1 ts hvetemel
- 2 stk. egg
- 0.5 stk. vaniljestang
- 100 g smør
- 150 g sukker
- 1.5 dl hvetemel
- 1 dl mandelmel
- 1.5 ts bakepulver
- 1.5 dl kremfløte
For barna
Enkel bringebæris
Superkjapp is laget med frosne bringebær og fløte! Du kan også bruke andre frosne bær, som blåbær eller jordbær. Har du kjøpt frosne bær i butikken? Les på pakken om disse egner seg til bruk uten varmebehandling (eller spør en voksen).
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!







