Helstekt flatbird

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Flatbird er en hel kylling som er delt på midten og brettet ut slik at den blir flat. Kjøp den ferdig utbrettet eller gjør jobben selv med en hel kylling. Med friske urter under skinnet tilfører du masse ekstra god smak.

Ingredienser

6 Porsjoner
 • 1 stk. flatbird (ca 1.5 kg)
 • 2 ss smør
 • 1 stk. rød chili
 • 3 ss hakket frisk timian , evt. oregano, basilikum, rosmarin
 • 250 g cherrytomat
 • 250 g sjalottløk

Slik gjør du

 1. Bland sammen smør, finhakket chili, urter og hvitløk. Løsne forsiktig skinnet på brystet og fordel smøret under skinnet. Krydre godt med salt og pepper både på skinnsiden og under. 

Tilberedning på grill:

 1. Legg kyllingen på indirekte varme på grillen og grill den i 30-50 minutter. Kyllingen bør ha kjernetemperatur på minst 68 °C. På 75 °C er den helt gjennomstekt.  Har du ikke et steketermometer kan du kontrollere om kyllingen er ferdig stekt ved å stikke en spiss kniv inn ved lårfestet hvor den blir ferdig senest. Pipler det ut blank kjøttsaft, så er kyllingen ferdig.
 2. Legg cherrytomater og løk i litt aluminiumsfolie og sett på kanten av grillen etter omtrent halve tiden.
 3. Ta kyllingen av grillen og la den hvile i 5-10 minutter før du skjærer i den. Del den i passe store biter og server med bakte cherrytomater og løk.

Tilberedning i stekeovn:

 1. Legg kyllingen over i en ildfast form. Legg cherrytomater og løk rundt kyllingen.
 2. Sett formen midt i ovnen og stek kyllingen i 50-60 minutter.  Kyllingen bør ha kjernetemperatur på minst 68 °C. På 75 °C er den helt gjennomstekt.  Har du ikke et steketermometer kan du kontrollere om kyllingen er ferdig stekt ved å stikke en spiss kniv inn ved lårfestet hvor den blir ferdig senest. Pipler det ut blank kjøttsaft, så er kyllingen ferdig.
 3. Ta kyllingen ut av stekeovnen og la den hvile i 5-10 minutter før du skjærer i den. Server den i formen, eller del den i biter og flytt den over på et serveringsfat.

Server kyllingen med cherrytomater, løk og den gode kraften som har dannet seg i bunnen av formen. Godt brød eller kokt ris er godt til. 

Å brette ut kyllingen reduserer tilberedningstiden, og gjør den enkel å dele ved servering. Får du ikke tak i flatbird i butikken, kan du forberede den hjemme. Legg kyllingen på en skjærfjøl med brystet opp. Skjær langs og gjennom det myke brystbenet og dra det forsiktig ut. Brett ut kyllingen slik at hele skinnsiden vender opp med lår og bryst, og innsiden av kyllingen ligger ned mot fjøla. Skal du grille kan være lurt å stikke lange grillspyd gjennom hele kyllingen. Det gjør det enklere å snu den under grillingen.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.