Lammemedaljonger på grill

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En saftig lammemedaljong er helgematen sin det. Medaljonger tar man fra ytrefileten som er noe det møreste kjøttet du kan kommer bort i. Kjøttet er smakfullt og kan kombineres med de fleste smaker og krydder. Den syrlige smaken hos tomat kombinert med ost gjør dette til en nydelig hovedrett av lam.

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av lam
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 båt hvitløk

  • 2 stk plommetomat
  • 6 skive mozzarella
  • 12 blad frisk basilikum
  • 1 pk feltsalat
  • 1 stk sitron

Slik gjør du

  1. Skjær lammefileten i 12 like tykke skiver.
  2. Bland sammen olivenolje, balsamico og knuste hvitløksbåter.  Pensle kjøttet godt med blandingen.
  3. Brun alle medaljongene på én side, ta dem av grillen og avkjøl helt.
  4. Skjær mozzarella og tomat i seks i skiver.
  5. Legg halvparten av kjøttbitene på et fat med den grillede siden opp. Legg deretter på en tomatskive, en mozzarellaskive og et basilikumblad. Bruk hyssing og knyt sammen små pakker.
  6. Grill pakkene i 3-4 minutter på hver side, til kjøttet er medium stekt, og osten har begynt å smelte. Krydre med litt salt og pepper.
  7. Del sitronen i to og grill den samtidig som du griller kjøttet.

Server kjøttet med salat og press grillet sitron over som dressing.

Retten kan også lages i stekepanne og stekes ferdig i stekeovnen på 125 °C i ca 8 minutter.

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.