Lammemedaljonger på grill

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En saftig lammemedaljong er helgematen sin det. Medaljonger tar man fra ytrefileten som er noe det møreste kjøttet du kan kommer bort i. Kjøttet er smakfullt og kan kombineres med de fleste smaker og krydder. Den syrlige smaken hos tomat kombinert med ost gjør dette til en nydelig hovedrett av lam.

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av lam
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts nykvernet sort pepper

  • 2 stk plommetomat
  • 6 skive mozzarella
  • 12 blad frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Skjær fileten i 12 like tykke skiver.
  2. Bland sammen olivenolje, balsamico og knuste hvitløksbåter. Pensle dette godt over kjøttet. Dryss over salt og pepper.
  3. Brun kjøttet på den ene siden, avkjøl. Legg et kjøttstykket i bunnen, legg på en skive tomat, mozzarella og et basilikumblad. Legg så på det neste kjøttstykket. Kjøttet legges med den allerede grillede siden inn. Bind sammen til en liten pakke. Legg pakken på grillen, og grill til kjøttet er medium stekt og osten begynner å smelte.
Du kan også lage denne retten året rundt inne i en grillstekepanne eller en vanlig stekepanne.

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.