Grillet makrell med lun potetsalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Grillet makrell er skikkelig sommermat! Fisken griller du raskt samtidig som den lune potetsalaten gjør seg ferdig på grillen. Etterpå er det bare å nyte!

Ingredienser

  • 700 g filet av makrell
  • 2 ss olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts grovkvernet pepper

Lun potetsalat:

  • 500 g kokt potet
  • 1 pakke reddik
  • 3 stk vårløk
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 50 g smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
435,0kcal
Fett
22,4g
Protein
35,3g
Karbohydrater
21,9g
Jern
2,7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Har du hel makrell beregn litt ekstra fisk, og skjær ut filetene på makrellen. Skjær 3-4 små snitt ned i skinnet på makrellfiletene. 
  2. Del små kokte poteter i to.
  3. Kutt reddik i båter, finhakk vårløk og gressløk. Bland dette sammen med potetene.
  4. Ha potetsalaten på midten av et stort ark aluminiumsfolie. Ha på smør i terninger, salt og pepper. Pakk aluminumsfolien sammen og legg pakkene på grillen i 6-7 minutter. Gjerne på indirekte varme med lukket lokk.
  5. Pensle makrellfiletene med olje og krydre dem med salt og pepper. Legg filetene på grillen med skinnsiden ned, og la dem grille i 4-5 minutter. Snu fiskefiletene, og grill et par minutter til.

Anrett makrellfileten på et fat, ta foliepakkene av grillen og åpne dem forsiktig (det kan komme varm damp). Dryss gjerne over litt mer finhakket gressløk før servering.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.