Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Svinebiff med gresk linsesalat

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin i skiver (svinefilet)
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 400 g tørre grønne linser
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. løk
  • 2,5 dl valnøttkjerner
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Dressing

  • 4 ss balsamicoeddik
  • 2 ss flytende honning
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss sennep
  • 1 ss tørket oregano
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss bladpersille
Del

Svinebiff med gresk linsesalat

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Renskåret svinekjøtt i saftige biffer er deilig hverdagsmat. Gi de et touch av Hellas,
og server dem med denne smaksrike linsesalaten.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin i skiver (svinefilet)
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 400 g tørre grønne linser
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. løk
  • 2,5 dl valnøttkjerner
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Dressing

  • 4 ss balsamicoeddik
  • 2 ss flytende honning
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss sennep
  • 1 ss tørket oregano
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss bladpersille

Slik gjør du

  1. Skyll linsene i et dørslag og hell dem over i en kjele. Hell på nok vann til at det står ca. 1 cm over linsene. Tilsett laurbærblad og hvitløk. Kok opp og la linsene koke til de er møre, men ikke overkokte. Hell av vannet og avkjøl.
  2. Finhakk selleri, løk og paprika og grovhakk valnøtter. Bland sammen med kokte linser.
  3. Visp sammen ingrediensene til dressingen og hell den over salaten. Bland godt og smak til med salt og pepper. Dryss over persille.
  4. Tørk svinebiffene med litt kjøkkenpapir, krydre  med salt og pepper og brun dem raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side. Senk varmen og etterstek i 2-3 minutter på hver side.

Server svinebiffene med den greske linsesalaten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB15 29.11.2022 11:39:47