Lagre

Ingredienser

  • 300 g rester av kokt pinnekjøtt
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 skiver sellerirot
  • 2 skiver kålrot
  • 4 stk. potet
  • 1 l lys kraft eller utblandet buljong (vann + 2 terninger)
  • 2 ss finhakket bladpersille
Del

Suppe med pinnekjøtt

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En enkel måte å bruke opp rester av pinnekjøtt på! God grønnsakssuppe med rotgrønnsaker, der pinnekjøttet får varmet seg de siste minuttene av koketiden, og gitt en nydelig smak til suppa. Perfekt både til hverdag og fest!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 300 g rester av kokt pinnekjøtt
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 skiver sellerirot
  • 2 skiver kålrot
  • 4 stk. potet
  • 1 l lys kraft eller utblandet buljong (vann + 2 terninger)
  • 2 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Plukk pinnekjøttet av beina, og del det i mindre biter. Rens bort fettet. Dette er lettere å gjøre når pinnekjøttet er litt varmt.
  2. Kutt løk, gulrot, sellerirot, kålrot og potet i jevnstore terninger og fres dem i en kjele med litt olje.
  3. Spe med buljong eller kraft.
  4. La suppen småkoke i ca. 15 minutter til grønnsakene er møre. Legg i kjøttbitene og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med pepper, og dryss over finhakket persille før servering.

Server suppen med flatbrød eller ferskt brød og smør.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant