Suppe med pinnekjøtt

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En enkel måte å bruke opp rester av pinnekjøtt på! God grønnsakssuppe med rotgrønnsaker, der pinnekjøttet får varmet seg de siste minuttene av koketiden, og gitt en nydelig smak til suppa. Perfekt både til hverdag og fest!

Ingredienser

  • 300 g rester av kokt pinnekjøtt
  • 1 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 2 skiver sellerirot
  • 2 skiver kålrot
  • 4 stk potet
  • 1 l lys kraft eller utblandet buljong (vann + 2 terninger)
  • 2 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Plukk pinnekjøttet av beina, og del det i mindre biter. Rens bort fettet. Dette er lettere å gjøre når pinnekjøttet er litt varmt.
  2. Kutt løk, gulrot, sellerirot, kålrot og potet i jevnstore terninger og fres dem i en kjele med litt olje.
  3. Spe med buljong eller kraft.
  4. La suppen småkoke i ca. 15 minutter til grønnsakene er møre. Legg i kjøttbitene og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med pepper, og dryss over finhakket persille før servering.

Server suppen med flatbrød eller ferskt brød og smør.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.