Flyndrefilet med råkost

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Gyllenbrune, panerte stykker av fisk er noe de fleste liker – og de behøver ikke være av typen som kommer i pakker fra frysedisken.

Ingredienser

  • 800 g flyndrefilet
  • 150 g fin sammalt rug
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 3 ss margarin til steking

  • 800 g potet

Råkost:

  • 4 stk gulrot
  • 100 g rødkål
  • 200 g hodekål
  • 2 stk vårløk
  • 1 stk sitron saft av
  • ½ ts salt
  • ¼ ts kvernet pepper
  • ½ ss sukker

Pepperrotrømme:

  • 2 dl lettrømme
  • 2 ss frisk pepperrot (eller pepperrot på tube)
  • ½ ss sukker
  • 1 ss hvitvinseddik
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Sett på poteter til koking, og forvarm stekeovnen til 100 °C.
  2. Tørk flyndrefiletene godt med kjøkkenpapir.
  3. Bland sammen rugmel, salt og pepper på en tallerken. Vend flyndrefiletene i blandingen.
  4. Varm en stekepanne og ha i margarin. Det er varmt nok når smøret slutter å bruse. Stek filetene gylne på begge sider og legg dem over på et fat i stekeovnen etter hvert som de blir ferdige.
  5. Riv gulrot og rødkål grovt og snitt kålen fint med en skarp kniv eller ostehøvel. Finsnitt vårløk. Bland alt i en skål og press over sitronsaft. Smak til med sukker, salt og pepper. Sett til side for å utvikle smak.
  6. Bland sammen rømme, pepperrot, sukker og eddik i en skål. Smak til med salt og pepper.

Server flyndrefiletene med råkost, kokte poteter og pepperrotrømme. 

Stek potetene sammen med smør, løk og dill. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.