Flyndrefilet med råkost

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Gyllenbrune, panerte stykker av fisk er noe de fleste liker – og de behøver ikke være av typen som kommer i pakker fra frysedisken.

Ingredienser

  • 800 g flyndrefilet
  • 150 g sammalt rug, fin
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 3 ss margarin til steking

  • 800 stk potet

Råkost:

  • 4 stk gulrot
  • 100 g rødkål
  • 200 g hodekål
  • 2 stk vårløk
  • 1 stk sitron saft av
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 12 ss sukker

Pepperrotrømme:

  • 2 dl lettrømme
  • 2 ss frisk pepperrot (eller pepperrot på tube)
  • 12 ss sukker
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 14 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Sett på poteter til koking, og forvarm stekeovnen til 100 °C.
  2. Tørk flyndrefiletene godt med kjøkkenpapir.
  3. Bland sammen rugmel, salt og pepper på en tallerken. Vend flyndrefiletene i blandingen.
  4. Varm en stekepanne og ha i margarin. Det er varmt nok når smøret slutter å bruse. Stek filetene gylne på begge sider og legg dem over på et fat i stekeovnen etter hvert som de blir ferdige.
  5. Riv gulrot og rødkål grovt og snitt kålen fint med en skarp kniv eller ostehøvel. Finsnitt vårløk. Bland alt i en skål og press over sitronsaft. Smak til med sukker, salt og pepper. Sett til side for å utvikle smak.
  6. Bland sammen rømme, pepperrot, sukker og eddik i en skål. Smak til med salt og pepper.
  7. Server flyndrefiletene med råkost, kokte poteter og pepperrotrømme. 

Stek potetene sammen med smør, løk og dill. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.