Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for sunne, raske og gode måltider som passer både barn å voksne.
Ukemeny
Mandag
Kjøttform med potetmoslokk
Her er en magrere variant av den engelske Sheperd's Pie, som ofte ble laget med malt lammekjøtt. Potetmos ble lagt som et lokk på toppen, og servert som en alt i én form. Kjempegod hverdagsmat både for liten og stor!
- 1 kg potet
- 75 g smør
- 2 dl melk
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 0.25 ts revet muskatnøtt
- 500 g kjøttdeig av svin
- 2 ss margarin
- 0.5 stk. løk
- 2 stk. gulrot
- 0.5 boks tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 0.5 boks hermetiske maiskorn, liten boks
- 2 dl hvitost
Tirsdag
Grillet torsk med ramsløkpoteter
Om fisken er selvfisket eller kjøpt i butikken spiller ingen rolle. En idiotsikker måte å tilberede den på er å pakke den i folie og sette den på ilden! I løpet av få minutter kan du servere den deiligste grillfisk.
- 600 g potet
- 2 ss ramsløk (på glass)
- 1 stk. rød chili
- 800 g torskefilet
- 2 stk. sitron
- 4 ss olivenolje
- 8 kvist frisk timian
Onsdag
Kyllingfilet fylt med krydder og ost
Kyllingfilet er mildt på smak, enkelt å tilberede og alltid mørt. Har du lyst til å rocke opp kyllingfiletene, så sjekk denne varianten - fylt med tranebær, brie og timian, en spennende og smakfull vri på kyllingmiddagen.
- 4 ss tørkede tranebær
- 4 stk. kyllingfilet
- 4 skive brie
- 0.5 potte frisk timian
- 2 ss smør
- 2 ss nøytral olje
- 200 g byggris
- 200 g grønnkål
- 1 stk. rødløk
- 0.5 stk. grønt eple
Torsdag
Poke bowl med laks
Poke bowl, eller sushi bowl, er kanskje definisjonen på sunn og digg middag. Proppfull av smak og masse næring! Du kan enkelt lage den selv, og variere med freshe grønnsaker og eksotiske frukter.
- 200 g naturris
- 500 g laksefilet
- 2 ss ponzusaus
- 2 dl edamamebønner (soyabønner)
- 1 stk. mango
- 0.5 stk. agurk
- 125 g sukkererter
- 1 stk. nori ark
- 100 g babyspinat
- 2 ss rødløk
- 1 dl frisk koriander
- 1 ss sesamfrø
Fredag
Bakt potet i airfryer
Det er lite som slår en god bakt potet, og med airfryer blir den skikkelig sprø og digg! Fyll poteten med det du liker best, som skinke, bacon eller chorizo. Her er det bare fantasien som setter grenser!
- 2 stk. bakepotet
- 2 dl lettrømme
- 160 g hermetiske maiskorn
- 0.5 stk. løk
- 200 g kokt skinke
- 2 ss sennep
- 1 ts frisk timian
- 1 ts bladpersille
- 0.5 ts salt
- 1 ts pepper
- 100 g revet ost
Lørdag
Carnitas
Mexicos versjon av pulled pork - langtidsbraissert svinekjøtt, fullt av smak og så mørt at det faller fra hverandre. Perfekt når du vil løfte fredagstacoen noen solide hakk opp fra kjøttdeig og kryddermiks.
- 1 kg nakkekoteletter av svin
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 0.5 ts tørket oregano
- 0.5 ss malt spisskummen
- 2 ts chilipulver
- 1 stk. løk
- 4 båt hvitløk
- 2 dl cola
- 1 stk. appelsin
- 1 stk. lime
- 2 stk. laurbærblad
- 300 g smult
Søndag
Kyllinglår i kokosmelk med karri
Grillede kyllinglår sammen med poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og curry paste gir deg du hele middagen servert i én form. Smaken er utrolig spennende!
- 500 g potet
- 1 stk. løk
- 3 stk. vårløk
- 4 dl kokosmelk
- 1 boks hermetiske tomater
- 0.5 dl soyasaus
- 3 ts rød curry paste
- 1 ts sukker
- 4 stk. grillet kyllinglår
- 3 ss peanøtter
- 0.5 potte frisk koriander
Dessert
Ostekake med gelélokk
Ostekake med gelélokk er en populær festkake til 17. mai, konfirmasjon, bryllup eller jubileum. Sprø kjeksbunn, syrlig og god ostemasse og deilig gelé på toppen. Pynt med friske bær.
- 250 g digestive kjeks
- 1 ss sukker
- 0.5 ts malt kanel
- 100 g smør
- 2.5 dl vann
- 1 pk gelépulver med sitronsmak
- 3 dl seterrømme
- 200 g kremost naturell
- 100 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl kremfløte
- 2.5 dl vann
- 1 pk gelépulver med bringebærsmak
- 200 g friske bær
Restetips
Club sandwich
Club sandwich er en klassiker. Saftig kyllingfilet, sprø salat og frisk tomat gir lag på lag med deilige smaker.
- 300 g kyllingfilet
- 1 ss smør
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 120 g bacon
- 1 stk. rødløk
- 0.5 stk. sitron
- 60 g salatblad
- 1 stk. tomat
- 4 skive brød
- 2 ss majones
- 2 ss dijonsennep
- 100 g potetchips
- 10 stk. cornichonagurker
- 4 ss majones
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Lag høstens gode gryter
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!








