Ingredienser

4  porsjoner
  • 500 g kjøttdeig av svin
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 2 stk. gulrot i små terninger
  • 0,5 boks tomatpuré (liten)
  • 1 boks hermetiske tomater med oregano og hvitløk
  • 0,5 boks hermetiske maiskorn, liten boks

Potetmos:

  • 1 kg potet
  • 75 g smør
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt , kan sløyfes

  • ca. 2 dl revet hvitost
Del

Kjøttform med potetmoslokk

(6)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er en magrere variant av den engelske Sheperd's Pie, som ofte ble laget med malt lammekjøtt. Potetmos ble lagt som et lokk på toppen, og servert som en alt i én form. Kjempegod hverdagsmat både for liten og stor!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 500 g kjøttdeig av svin
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 2 stk. gulrot i små terninger
  • 0,5 boks tomatpuré (liten)
  • 1 boks hermetiske tomater med oregano og hvitløk
  • 0,5 boks hermetiske maiskorn, liten boks

Potetmos:

  • 1 kg potet
  • 75 g smør
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt , kan sløyfes

  • ca. 2 dl revet hvitost

Slik gjør du

1. Skrell potet, og del dem i grove terninger. Kok potetterninger møre i en kjele med vann. Hell av kokevannet. Mos poteter og rør inn melk og smør. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt muskat.

2. Stek kjøttdeig i to omganger i en stekepanne med margarin eller olje, sett kjøttdeigen til side. Fres løk og gulrot til grønnsakene er gylne, ha i tomatpuré, og fres ytterligere et par minutter. Tilsett hakkede tomater, kjøttdeig og mais. Bland godt og smak til med krydder.

3. Ha kjøttsausen i en dyp ildfast form, eventuelt i små porsjonsformer. Legg  potetmos som et lokk over kjøttsausen og dryss ost på toppen.

4. Sett den ildfaste formen i stekeovn på 180 °C og stek i 30-40 minutter til osten er smeltet og toppen har fått en gyllen farge.

Server kjøttformen med en frisk salat og godt brød.

Denne retten er en fin måte å bruke opp rester av kjøtt, saus og potet på. Bruker du kalde, kokte poteter er det lurt å dampe potetene litt før du moser dem og tilsetter resten av ingrediensene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant