1. Skrell potet, og del dem i grove terninger. Kok potetterninger møre i en kjele med vann. Hell av kokevannet. Mos poteter og rør inn melk og smør. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt muskat.
2. Stek kjøttdeig i to omganger i en stekepanne med margarin eller olje, sett kjøttdeigen til side. Fres løk og gulrot til grønnsakene er gylne, ha i tomatpuré, og fres ytterligere et par minutter. Tilsett hakkede tomater, kjøttdeig og mais. Bland godt og smak til med krydder.
3. Ha kjøttsausen i en dyp ildfast form, eventuelt i små porsjonsformer. Legg potetmos som et lokk over kjøttsausen og dryss ost på toppen.
4. Sett den ildfaste formen i stekeovn på 180 °C og stek i 30-40 minutter til osten er smeltet og toppen har fått en gyllen farge.
Server kjøttformen med en frisk salat og godt brød.
Denne retten er en fin måte å bruke opp rester av kjøtt, saus og potet på. Bruker du kalde, kokte poteter er det lurt å dampe potetene litt først, før du moser dem og tilsetter resten av ingrediensene.