Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjøttform med potetmoslokk

Kjøttform med potetmoslokk

Ingredienser

4  porsjoner
  • 500 g kjøttdeig av svin
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 2 stk. gulrot i små terninger
  • 0,5 boks tomatpuré (liten)
  • 1 boks hermetiske tomater med oregano og hvitløk
  • 0,5 boks hermetiske maiskorn, liten boks
  • ca. 2 dl revet hvitost

Potetmos:

  • 1 kg potet
  • 75 g smør
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt , kan sløyfes
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 678 kcal
Fett 36 g
Protein 40 g
Karbohydrater 43 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er en magrere variant av den engelske Sheperd's Pie, som ofte ble laget med malt lammekjøtt. Potetmos ble lagt som et lokk på toppen, og servert som en alt i én form. Kjempegod hverdagsmat både for liten og stor!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 500 g kjøttdeig av svin
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 2 stk. gulrot i små terninger
  • 0,5 boks tomatpuré (liten)
  • 1 boks hermetiske tomater med oregano og hvitløk
  • 0,5 boks hermetiske maiskorn, liten boks
  • ca. 2 dl revet hvitost

Potetmos:

  • 1 kg potet
  • 75 g smør
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt , kan sløyfes
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 678 kcal
Fett 36 g
Protein 40 g
Karbohydrater 43 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server kjøttformen med en frisk salat og godt brød.

Denne retten er en fin måte å bruke opp rester av kjøtt, saus og potet på. Bruker du kalde, kokte poteter er det lurt å dampe potetene litt før du moser dem og tilsetter resten av ingrediensene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB12 11.11.2024 08:18:10