Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kyllingfilet er mildt på smak, enkelt å tilberede og alltid mørt. Har du lyst til å rocke opp kyllingfiletene, så sjekk denne varianten - fylt med tranebær, brie og timian, en spennende og smakfull vri på kyllingmiddagen.

Ingredienser

4 Porsjoner
  • 4 ss tørkede tranebær
  • 4 stk kyllingfilet
  • 4 skive brie
  • 0,5 potte frisk timian
  • 2 ss smør
  • 2 ss olje
  • 200 g byggris
  • 200 g grønnkål
  • 1 stk rødløk
  • 0,5 stk grønt eple
Vis næringsinnhold
Energi
344kcal
Fett
15.1g
Protein
40.9g
Karbohydrater
9.3g
Jern
1.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Hell litt varmt vann over tranebærene og la dem stå og svelle i minst 10 minutter.
  2. Tørk kyllingfiletene med litt tørkepapir. Skjær et dypt snitt i hver kyllingfilet slik at det danner seg en lomme. Pass på at du ikke skjærer gjennom kjøttet. Dryss litt salt og pepper i hver lomme.
  3. Hell av vannet på tranebærene og klem ut så mye vann som mulig.
  4. Skjær brie i skiver og hakk timian. Fyll hver kyllingfilet med  med en skive brie, litt tranebær og hakket timian. Lukk lommen ved hjelp av en tannpirker.
  5. Varm en stekepanne med litt smør og olje og legg i resten av timiankvistene.Brun filetene på begge sider. Legg dem over i en ildfast form og krydre med litt salt og pepper. Senk varmen og sett på lokk, og la filetene steke ferdig i ca 10-15 minutter (de kan ogsåstekes ferdig i stekeovnen på 180 °C i ca 15 minutter). Kjernetemperaturen skal være 68-70 °C. 
  6. Kok byggris etter anvisning på pakken.
  7. Strimle grønnkål og skjær rødløk og eple i tynne skiver. Varm en stekepanne eller sauteringspanne og tilsett resten av smøret. Fres rødløk og grønnkål til det faller sammen. Tilsett eplebitene og la dem frese med de siste minuttene. Vend inn kokt byggris.Smak til med salt og kvernet pepper. 
  8. Bruk kraften som har dannet seg i pannen med kyllingfiletene som saus. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.