Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Gresskarsuppe
En god og enkel gresskarsuppe med rene og milde smaker av gresskar, sjalottløk og hvitløk. Supert å servere utover høsten, når det blir kaldere ute. Topp gjerne suppen med urter, rømme og ristede gresskarkjerner.
- 600 g gresskar
- 2 stk. sjalottløk
- 2 båt hvitløk
- 2 ss nøytral olje
- 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
- 0.5 ts pepper
- 0.5 stk. sitron
Tirsdag
Enkel fiskegryte
Sliter du med å sette de anbefalte fiskemåltidene på bordet i løpet av uken? Prøv denne raske og nydelige fiskegryten, spesialkomponert for travle hverdager!
- 1 stk. løk
- 2 stk. gulrot
- 2 stk. stilkselleri (stangselleri)
- 2 ss margarin
- 1 stk. fiskebuljong (terning)
- 1 ss hvetemel
- 0.5 l vann
- 2 dl matfløte
- 250 g torskefilet
- 250 g laksefilet
- 1 ss friske urter
Onsdag
Kylling chop suey
Chop suey er en skikkelig poppis. Vår chop suey er laget med kylling, men den kan like gjerne inneholde andre typer kjøtt, skalldyr, eller bare grønnsaker.
- 500 g kyllingfilet
- 1 stk. løk
- 3 stk. gulrot
- 4 stk. vårløk
- 2 ss maisenna
- 2 ss nøytral olje
- 1 ss frisk ingefær
- 1 pose frossen wokblanding
- 3 dl hønsebuljong (utblandet)
- 1 ss soyasaus
- 1 ss østerssaus (oyster sauce)
Torsdag
Fårikål med chili
Med chili, hvitløk, ingefær og koriander kan du enkelt piffe opp tradisjonsmaten - og lage en asiatisk fårikålvariant med masse smak. Fremgangsmetoden er den samme - kjøtt og kål lagvis, med deilige krydder innimellom.
- 1.5 kg hodekål
- 2 stk. rød chili
- 1.5 kg fårikålkjøtt
- 3 ts salt
- 2 ss hel pepper
- 3 ss hvetemel
- 2 båt hvitløk
- 3 ss frisk ingefær
- 2 stk. stjerneanis
- 3 dl vann
- 2 dl soyasaus
- 0.5 potte frisk koriander
Fredag
Reker med urtemajones
Prøv en vri på dressingen til rekene. Green Goddess majones er grønn og lekker og veldig populær i USA. Vi kaller den urtemajones. Deilig urtesmak passer perfekt til rekene!
- 1.5 kg reker
- 1 dl majones
- 1 dl matyoghurt
- 1 båt hvitløk
- 4 ss frisk kruspersille
- 2 ss frisk estragon
- 3 ss frisk gressløk
- 4 skive surdeigsbrød
- 1 stk. lime
Lørdag
Bakt potet med langtidskokt høyrygg
Du får den på gatekjøkken, hjemme hos mamma og på gourmetrestauranter: bakt potet er og blir en favoritt. Her har du luksusvarianten med høyrygg som langtidskoker til det blir skikkelig mørt og godt. Topp med litt ekstra rømme, vårløk og sprø tortillachips. Dette blir next level!
- 300 g benfri høyrygg av storfekjøtt
- 0.5 stk. løk
- 1 båt hvitløk
- 1 ss smør
- 1 ss tomatpuré
- 0.5 ts chilipulver
- 0.5 ts malt spisskummen
- 1 boks hakkede tomater
- 1 dl kjøttkraft
- 4 stk. bakepotet
- 4 ss nøytral olje
- 2 ts salt
- 1 ts kvernet pepper
- 1 boks chilibønner
- 15 g mørk kokesjokolade
- 0.5 ts brunt sukker
- 2 ss smør
- 4 ss revet ost
- 4 ss lettrømme
- 4 stk. vårløk
- 0.5 potte frisk koriander
- 100 g tortillachips
Søndag
Svinekam med sellerirotpuré og appelsinsaus
Røkt svinekam, deilig sellerirotpuré og en fantastisk syrlig saus med appelsin er topp å servere til gode venner eller på hytta. Vi har valgt å servere med brokkolini, men her er det fritt fram for å bruke de grønnsakene du liker best.
- 1.5 kg røkt svinekam
- 1 ts kvernet pepper
- 2 stk. løk
- 2 stk. gulrot
- 1 stk. appelsin
- 6 båt hvitløk
- 8 stk. stjerneanis
- 4 kvist frisk timian
- 0.5 l vann
- 2 stk. appelsin
- 1 ss frisk ingefær
- 1 dl brunt sukker
- 0.5 dl rødvinseddik
- 0.5 dl soyasaus
- 600 g sellerirot
- 250 g potet
- 2 ss smør
- 3 dl melk
- 400 g brokkolini
- 1 ss smør
Dessert
Brente mandler
Brente mandler er en av julens klassikere det oser julestemning av! Gi dem bort som en spiselig julegave eller kos deg med den karamelliserte søtsaken selv.
- 200 g mandler
- 100 g sukker
- 1 dl vann
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ss smør
- 1 ss nøytral olje
Restetips
Byggrynsalat med røkt svinekam
Dette er en klassisk resterett med enkle ingredienser og med store muligheter for variasjon. Med kokte byggryn, perlespelt eller andre gryn og middagsrester av røkt svinekam eller annet kjøtt tar det ikke mange minuttene å lage denne salaten - super til lunsj eller en lett og rask middag.
- 2 dl byggryn
- 150 g cherrytomat
- 1 stk. rødløk
- 1 pose ruccula
- 50 g usaltede pistasjnøtter
- 200 g røkt svinekam
- 1 ss nøytral olje
- 1 stk. sitron
- 0.5 dl olivenolje
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!






