Kylling chop suey

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Chop suey er nok en av de mest kjente og populære kinesiske rettene - bragt over havet til USA av noen av de første kinesiske innvandrerne. Vår chop suey er laget med kylling, men den kan like gjerne inneholde andre typer kjøtt, skalldyr, eller bare grønnsaker. 

Ingredienser

  • 500 g kyllingfilet
  • ca. 2 ss maisstivelse (maizena)
  • ca. 2 ss olje til steking
  • 1 stk løk
  • 3 stk gulrot
  • 1 ss hakket frisk ingefær
  • 1 pose frossen wokblanding
  • 4 stk vårløk
  • 3 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 ss soyasaus
  • ca. 1 ss østerssaus (oyster sauce)
Vis næringsinnhold
Energi
318kcal
Fett
7.7g
Protein
34.9g
Karbohydrater
23.8g
Jern
1.7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingfilet i strimler.
  2. Del løk i tynne båter, gulrot og vårløk i tynne skiver. Ha ingrediensene til sausen klar.
  3. Varm en wok eller dyp stekepanne med litt olje. Vend kyllingstrimlene i maisstivelse og stek dem raskt  til de er gjennomstekt.
  4. Ha kjøttet over på en tallerken og varm woken med resten av oljen. Stek løk, gulrot og ingefær raskt.
  5. Ha kjøttet tilbake i pannen og tilsett wokgrønnsakene sammen med vårløk. Hell over hønsebuljong og la det hele bli gjennomvarmt.
  6. Smak til med soyasaus, østerssaus og eventuelt salt og pepper.

Server gjerne med jasminris.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.