Reker med urtemajones

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Prøv en vri på dressingen til rekene. Green Goddess majones er grønn og lekker og veldig populær i USA. Vi kaller den urtemajones. Deilig urtesmak passer perfekt til rekene!

Ingredienser

  • 112 kg reker
  • 4 skiver surdeigsbrød
  • 1 neve blandet babybladsalat
  • 1 stilk frisk estragon
  • 1 stk lime

Urtemajones:

  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep eller annen sennep
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 dl nøytral olje
  • 4 ss finhakket frisk kruspersille
  • 3 ss finsnittet frisk gressløk
  • 2 ss finhakket frisk estragon

Slik gjør du

  1. Rens rekene og legg dem i en skål i kjøleskapet
  2. Visp eggeplommer med salt til de er lyse og tykke. Bland inn sennep, hvitløk og sitronsaft.
  3. Spe forsiktig med oljen mens du fortsetter å vispe – en teskje av gangen er nok i begynnelsen. Øk etter hvert mengden olje. Pass på at majonesen hele tiden er glatt og blank. Blir den for tykk kan du justere konsistensen med litt vann.
  4. Fjern grove stilker og finhakk urtene eller mos dem til puré med stavmikser eller hurtigmikser sammen med ansjosfilet og hvitløk. Bland med majones og yoghurt. Smak til med litt salt og pepper, eventuelt også litt mer sitronsaft og hvitløk.
  5. Rist brødet og legg skivene på hver sin tallerken. Smør litt av majonesen på hver skive. Bland rekene forsiktig med resten av majonesen. Topp hver skive med en raus skje reker og pynt med blader av frisk estragon. Skjær lime i båter og legg på tallerkenen.
Bruker du frosne reker til denne retten, er det viktig å tørke dem så godt som mulig før de blandes i majonesen. Frosne reker inneholder ofte mer vann er ferske reker. Blandingen kan oppbevares i kjøleskapet i ca. 3 dager.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.