Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Fårikål med chili

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 1,5 kg hodekål
  • 2 stk. rød chili
  • 3 ts salt
  • 2 ss hel pepper
  • 3 ss hvetemel
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss frisk ingefær
  • 2 stk. stjerneanis
  • 3 dl vann
  • 2 dl soyasaus
  • 0,5 potte frisk koriander til servering
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med chili, hvitløk, ingefær og koriander kan du enkelt piffe opp tradisjonsmaten - og lage en asiatisk fårikålvariant med masse smak. Fremgangsmetoden er den samme - kjøtt og kål lagvis, med deilige krydder innimellom.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 1,5 kg hodekål
  • 2 stk. rød chili
  • 3 ts salt
  • 2 ss hel pepper
  • 3 ss hvetemel
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss frisk ingefær
  • 2 stk. stjerneanis
  • 3 dl vann
  • 2 dl soyasaus
  • 0,5 potte frisk koriander til servering

Slik gjør du

  1. Del hodekål i to, deretter i grove biter.
  2. Del chili i to på langs, skrap ut frøene med en liten skje og kutt chilien i mindre biter.
  3. Finn frem en stor gryte og legg et lag fårikålkjøtt i bunnen av gryta. Legg kjøttet med fettsiden ned. 
  4. Dryss på litt salt, hel pepper, hvetemel og chili. Legg deretter et lag med kål i gryta. 
  5. Gjenta med nytt lag kjøtt, kål og krydder, helt til alt ligger i gryta. 
  6. Rens hvitløk og ingefær, og riv dem på et lite rivjern over gryta. 
  7. Ha i stjerneanis, og hell på vann og soyasaus.
  8. Sett gryta på kokeplaten og kok opp. 
  9. Når det koker, skru ned temperaturen og legg på lokk. Nå skal fårikålen trekke i to timer, eller til kjøttet er mørt.
  10. Server i dype skåler med et dryss koriander på toppen. Kokt ris eller nudler smaker også godt til.

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får i stedet for lam, men husk at fårekjøttet trenger lenger tilberedningstid. Kok eventuelt fårekjøttet 1 time på forhånd.

Fårikål med chili

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB13 24.09.2023 19:21:05