Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo

Ingredienser

  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 1,5 kg hodekål
  • 2 stk. rød chili
  • 3 ts salt
  • 2 ss hel pepper
  • 3 ss hvetemel
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss frisk ingefær
  • 2 stk. stjerneanis
  • 3 dl vann
  • 2 dl soyasaus
  • 0,5 potte frisk koriander til servering
Del

Fårikål med chili

(3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med chili, hvitløk, ingefær og koriander kan du enkelt piffe opp tradisjonsmaten - og lage en asiatisk fårikålvariant med masse smak. Fremgangsmetoden er den samme - kjøtt og kål lagvis, med deilige krydder innimellom.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 1,5 kg hodekål
  • 2 stk. rød chili
  • 3 ts salt
  • 2 ss hel pepper
  • 3 ss hvetemel
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss frisk ingefær
  • 2 stk. stjerneanis
  • 3 dl vann
  • 2 dl soyasaus
  • 0,5 potte frisk koriander til servering

Slik gjør du

  1. Del hodekål i to, deretter i grove biter.
  2. Del chili i to på langs, skrap ut frøene med en liten skje og kutt chilien i mindre biter.
  3. Finn frem en stor gryte og legg et lag fårikålkjøtt i bunnen av gryta. Legg kjøttet med fettsiden ned. 
  4. Dryss på litt salt, hel pepper, hvetemel og chili. Legg deretter et lag med kål i gryta. 
  5. Gjenta med nytt lag kjøtt, kål og krydder, helt til alt ligger i gryta. 
  6. Rens hvitløk og ingefær, og riv dem på et lite rivjern over gryta. 
  7. Ha i stjerneanis, og hell på vann og soyasaus.
  8. Sett gryta på kokeplaten og kok opp. 
  9. Når det koker, skru ned temperaturen og legg på lokk. Nå skal fårikålen trekke i to timer, eller til kjøttet er mørt.
  10. Server i dype skåler med et dryss koriander på toppen. Kokt ris eller nudler smaker også godt til.

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får i stedet for lam, men husk at fårekjøttet trenger lenger tilberedningstid. Kok eventuelt fårekjøttet 1 time på forhånd.

Fårikål med chili

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB15 27.11.2022 03:20:34