Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for sunne, raske og gode måltider som passer både barn å voksne.
Ukemeny
Mandag
Hot linsesuppe
Knapt noe smaker bedre enn en god suppe laget fra bunnen av. Her er en hot variant med linser og strimler av saftig svinekjøtt. Server gjerne med grovbrød på siden for ekstra fiber.
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. rød chili
- 1 ss nøytral olje
- 1 boks røde linser (ferdig kokt)
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 l hønsebuljong (utblandet)
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
- 2 ss nøytral olje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 stk. vårløk
- 2 ss bladpersille
Tirsdag
Grillet torsk i folie
Deilige små forundringspakker lager du raskt og enkelt! Grønnsaker og torskefilet i folie blir til sunn og god grillmat på 1-2-3.
- 1 stk. rødløk
- 1 stk. løk
- 2 stk. gul paprika
- 2 stk. rød paprika
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 800 g torskefilet
- 3 ss smør
- 2 ss frisk timian
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
Onsdag
Pasta carbonara
Pasta carbonara er en italiensk klassiker, og en favoritt-pasta for mange nordmenn. I klassisk carbonara brukes guanciale - speket svinekjake og pecorino-ost, men vi jukser ofte og lager den med bacon og parmesan. Husk å salte pastavannet!
- 500 g spagetti
- 200 g bacon
- 4 stk. egg
- 2 ss pecorino
- 2 ss frisk timian
- 1 ts pepper
- 0.25 ss salt
- 4 stk. eggeplomme
Torsdag
Asiatisk stekt egg
Har du fått med deg denne trendy TikTok-retten? Stekt egg i kinesisk saus er en rask og enkel smaksbombe! Passer perfekt når du er fysen på noe digg, enten som lunsj, middag eller kveldsmat.
- 2 dl jasminris
- 4 dl vann
- 3 ss lys soyasaus
- 1 ss søt soyasaus (ketjap manis)
- 1 ss østerssaus (oyster sauce)
- 1 ss riseddik
- 2 ss ketchup
- 0.5 ss potetmel
- 1 ss sukker
- 2 dl vann
- 4 stk. egg
- 1 båt hvitløk
- 1 ss frisk gressløk
Fredag
Hamburger
Hjemmelaget hamburger er både raskt og enkelt å lage. Her har burgeren klassisk tilbehør som salat, tomat, løk og syltet agurk, men topp den gjerne med det du liker aller best.
- 400 g kjøttdeig
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.5 dl vann
- 2 ss margarin
- 4 blad crispisalat
- 2 stk. tomat
- 0.5 stk. rødløk
- 2 stk. hel sylteagurk
- 4 stk. hamburgerbrød
Lørdag
Kylling satay
Et genialt triks når du skal lage kyllingspyd i en fei! Tre spydene gjennom alle kyllingfiletene, og skjær i mellom spydene. Vips - ferdige spyd klar for grillen! Pensle på en asiatisk sataysaus, og dette blir skikkelig snadder!
- 3 stk. kyllingfilet
- 150 g peanøttsmør
- 2 ss solsikkeolje
- 1 stk. lime
- 2 ss soyasaus
- 2 ss honning
- 0.5 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 1.5 dl vann
- 1 dl sukker
- 0.5 dl riseddik
- 0.5 stk. agurk
- 2 stk. sjalottløk
- 1 stk. rød chili
- 1 ss nøytral olje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Søndag
Klippfisk med grillet ratatouille
Klippfisk er ikke bare bacalao - den er fantastisk å grille! Legg store stykker klippfisk på grillen i sommer, og server med en nydelig grillet ratatouille - en smaksfest av en rett! Bare husk å vanne ut klippfisken nok!
- 800 g klippfisk loin
- 1 stk. grønn squash
- 1 stk. aubergine
- 2 stk. rødløk
- 2 stk. paprika
- 4 båt hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 150 g cherrytomat
- 2 ss rødvinseddik
- 1 dl friske urter
Dessert
Rabarbraterte med diplomatkrem
Har du rabarbra i hagen, og lyst på en kakeutfordring? Da lager du rabarbraterte fylt med mandelkrem, rabarbrakompott og diplomatkrem. Lekker, god og imponerende! Kaken er satt sammen av Bakemesterskapets Martin Haub.
- 1 stk. vaniljestang
- 4 dl helmelk
- 1 dl kremfløte
- 4 stk. eggeplomme
- 60 g sukker
- 15 g maisenna
- 15 g hvetemel
- 500 g rabarbra
- 200 g sukker
- 25 g sitronsaft
- 1 ts agar agar
- 60 g smør
- 60 g mandelmel
- 15 g hvetemel
- 60 g sukker
- 10 g mandelessens
- 1 stk. egg
- 500 g rabarbra
- 150 g sukker
- 2 dl vann
- 50 g smør
- 50 g melis
- 125 g hvetemel
- 1 stk. egg
- 1 stk. egg
- 2 ss brunt sukker
- 2 ss mandler
- 1.5 stk. gelatinplater
- 3 dl kremfløte
- 30 g melis
Restetips
Plukkfisk
Plukkfisk er en flott måte å bruke opp rester av kokt fisk på. Dette er husmannskost med røtter i Hordaland, og varieres ut fra hvilken fisk du har tilgjengelig – både fersk, saltet og røkt fisk smaker nydelig i plukkfisk.
- 600 g lettsaltet torsk
- 400 g kokte poteter
- 2 stk. løk
- 1 stk. purre
- 4 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 1 l melk
- 1 krm revet muskatnøtt
- 1 kvist frisk dill
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Lag høstens gode gryter
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!






