Hot linsesuppe med strimlet svinekjøtt

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Knapt noe smaker bedre enn en god suppe laget fra bunnen av. Her er en hot variant med linser og strimler av saftig svinekjøtt. 

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss olje , til steking
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Suppe:

  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss olje , til steking
  • 1 boks hermetiske røde linser á 380 g
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater á 390 g
  • 1 l hønsebuljong (utblandet)
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
306kcal
Fett
11g
Protein
30.6g
Karbohydrater
18.35g
Jern
3.4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Du trenger: Strimlet svinekjøtt, hermetiske linser, hermetisk tomat, løk, hvitløk, chili, hønsebuljong (utblandet), salt og pepper.

1. Rens løk, hvitløk og chili. Finhakk løk og hvitløk, skjær chili i strimler. Fres grønnsakene i en gryte med olje til løken er blank.

Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.

2. Skyll linsene godt i kaldt vann. Tilsett avrente linser og hermetiske tomater. Rør alt godt sammen. 

3. Tilsett buljong, og la suppen småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. 

4. Stek strimlet svinekjøtt i flere omganger i en panne med olje, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper.

Ha strimlet svinekjøtt i suppen rett før servering. Server gjerne brød til suppen, men husk at energiinnholdet i retten vil da øke. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.