Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbraterte med diplomatkrem

Rabarbraterte med diplomatkrem

Ingredienser

16  porsjoner

Vaniljekrem:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 dl helmelk
  • 1 dl kremfløte
  • 4 stk. eggeplomme
  • 60 g sukker
  • 15 g maisenna
  • 15 g hvetemel

Rabarbrakompott:

  • 500 g rabarbra
  • 200 g sukker
  • 25 g sitronsaft
  • 1 ts agar agar

Mandelkrem:

  • 60 g romtemperert smør
  • 60 g mandelmel
  • 15 g hvetemel
  • 60 g sukker
  • 10 g mandelessens eller Amaretto
  • 1 stk. egg , pisket

Sirupskokt rabarbra:

  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 dl vann

Mørdeig:

  • 50 g romtemperert smør
  • 50 g melis
  • 125 g hvetemel
  • 1 stk. egg , pisket
  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss grovkvernede mandler

Diplomatkrem:

  • 1,5 stk. gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 30 g melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 399 kcal
Fett 21 g
Protein 7 g
Karbohydrater 43 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Har du rabarbra i hagen, og lyst på en kakeutfordring? Da lager du rabarbraterte fylt med mandelkrem, rabarbrakompott og diplomatkrem. Lekker, god og imponerende! Kaken er satt sammen av Bakemesterskapets Martin Haub. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

16  porsjoner

Vaniljekrem:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 dl helmelk
  • 1 dl kremfløte
  • 4 stk. eggeplomme
  • 60 g sukker
  • 15 g maisenna
  • 15 g hvetemel

Rabarbrakompott:

  • 500 g rabarbra
  • 200 g sukker
  • 25 g sitronsaft
  • 1 ts agar agar

Mandelkrem:

  • 60 g romtemperert smør
  • 60 g mandelmel
  • 15 g hvetemel
  • 60 g sukker
  • 10 g mandelessens eller Amaretto
  • 1 stk. egg , pisket

Sirupskokt rabarbra:

  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 dl vann

Mørdeig:

  • 50 g romtemperert smør
  • 50 g melis
  • 125 g hvetemel
  • 1 stk. egg , pisket
  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss grovkvernede mandler

Diplomatkrem:

  • 1,5 stk. gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 30 g melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 399 kcal
Fett 21 g
Protein 7 g
Karbohydrater 43 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Rabarbraterte med diplomatkrem

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB11 09.11.2024 20:12:40